Mətbəximiz / Xəmir yeməkləri

Çox dadlı Hindistan çörəyi- Naan!

Banu. | 29-03-2019, 09:12
529 0


Bu dəfə Hindistanı mətbəximizdə salamlayırıq. Hər yeməyin yanında servis edilən və qurudulan çörək və yaxud lavaş ilə görüşəcəyik. Naan! .
Tərkibi
1 stəkan ilıq su
1 yumurta
3 xörək qaşığı süd
1 xörək qaşığı duru yağ
3 xörək qaşığı kərə yağı
3 stəkan un
0.5 çay qaşığı aktiv quru maya
3 xörək qaşığı şəkər tozu
duz

Hazırlanması:
Xəmiri adi qaydada yogururuq. (Bildiyiniz adi peraşki xəmiri kimi- bilmirsinizsə, saytda- https://www.sufremiz.az/reseptler/kelemli-peraski/ daxil olub tanış ola bilərsiniz.) Xəmir üçün daha böyük bir qaba ehtiyacınız olacaq, çünki bir neçə saatdan sonra xəmir iki dəfə böyük olacaq.
Bir neçə saat nəmli dəsmal ilə örtülmüş qab içərisində xəmirimiz qalxdıqdan sonra xəmirimiz hazırdır. Nəyin üstündə edəcəyiksə unluyuruq və xəmiri 6 bərabər hissəyə bölürük.
Orta istilik üzərindəki tavaya yaydığımız xəmiri qoyuruq. Təxminən 3 dəqiqə sonra bu baloncukları görəcəksiniz və bilməlisiniz ki, çörəyi çevirmək və 2 dəqiqə bişirmək zamanı gəldi.
Çörəklər qızılı və ləkələrə qızarmalıdır. İstəyinizə uyğun olaraq elə tavadaca çörəyin üzərinə doğranmış təzə cəfəri əlavə edə bilərsiniz. Çıxardıqdan sonra isə əridilmiş kərə yağı ilə fırçalayın. Bu düşündüyünüzdən daha asandır!

Bu xəbərləri MÜTLƏQ oxuyun:

Azərbaycanda gənc qızlar evli kişilərə niyə meyl edir? (ARAŞDIRMA)
SON DƏQİQƏ: Əhaliyə ŞAD xəbər: Kreditinə güzəşt olunan vətəndaşların siyahısı açıqlandı - Belə öyrənin
Erməniyə ərə gedən azərbaycanlı qız fotoları ilə hər kəsi qəzəbləndirdi-YENİ FOTOLAR
Toy gecəsi ilə bağlı ilk dəfə oxuyacağınız AĞLASIĞMAZ MƏQAMLAR: sən demə, qızlar...
Qadınlar niyə ayaqlarının arasına yastıq qoyaraq yatır? - ARAŞDIRMA
Adınızdakı hərflər yataqda nə qədər ehtiraslı olduğunuzu ələ verir