Peraşki piroqu "Mehriban ailə"-Fotoresept
AzadQadin.az sizə çox maraqlı həm də dadlı resept təqdim edir...
Bu pirojkini həm kartof, kələm, göbələk, həm də ətli iç ilə hazırlaya bilərsiniz. İstədiyiniz içi seçib, bu ləziz pirojkilərdən bişirin. Və ya hər içdən yarım porsiya bişirib, həm kartoflu, həm göbələkli, həm kələmlimli, həm də ətli pirojkidən zövq alın.
Ərzaqlar
İçi Üçün
Göbələkli İç:
Kələmli İç:
3 xörək qaşığı duru yağ
Kələmli İç:
1 baş xırda doğranmış soğan
1. Əvvəlcə xəmiri hazırlayın. Bunun üçün mayanı ilıq suda əridin. İri dərin qabda un, duz və şəkər tozunu qarışdırın. Üstünə mayalı suyu, südü, yumurta və duru yağı əlavə edib, əlinizlə yaxşıca qarışdırın, sonra isə təxminən 5-6 dəqiqə ərzində xəmir yoğurun. Xəmir elastik və zərif olmalı, ələ yapışmamalı amma çox bərk də olmalalıdır. Xəmiri dərin qaba geri qoyub, üstünü örtün və 1 ½ -2 saat ərzində isti yerdə gəlməyini gözlərin.
2. Xəmir gəlməyə davam etdiyində, istədiyiniz içdən birini seçib hazırlayın.
Piroqun hazırlanması fotolarda izah olunub...