Mətbəximiz / Tortlar

Qozlu ev tortu

dılay | 6-04-2016, 09:00
6 447 6



Keks xəmiri üçün:
* 4 yumurta
* 1 su stəkanı toz şəkər
* 1 çay stəkanı duru yağ
* 1 çay stəkanı süd
* 1 paket qabartma tozu
* 1 paket vanil
* Ala bildiyi qədər un (təxminən 2 su stəkanı)

Sousu üçün:
* 2 su stəkanı süd
* 4 şorba qaşığı şəkər
* 4 şorba qaşığı kakao

Kremi üçün:
2,5 su stəkanı süd və yağ

Xəmir üçün:
Keks xəmiri üçün yumurta və şəkəri yaxşıca çırpdıqdan sonra süd və yağı əlavə edib, yaxşıca çalın. Daha sonra qabartma tozu, vanil və unu qataraq xəmiri yağlı kağıza sərilmiş orta boy nimçəyə tökün. Sonra isə sousunu hazırlayın. Və kremini çəkin. Üzərini isə qoz ləpələri ilə bəzəyin. Əvvəldən isidilmiş sobada 175 dərəcədə bişirin.

Nuş olsun!
 



loading...

ESMERRi | 6 aprel 2016 19:13 | Status: Brilliant user | Şərh: 5 378
Təşəkkür .Qozlu tortları sevirəm.
Gülçin | 6 aprel 2016 18:32 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 780
Bir dəfə hazırlamışam bu tortdan. Reseptini türk kanallarından birindən götürmüşdüm. Kremi krem-şantidən hazırlanır. Təşəkkürlər, reseptə görə.
dılay | 6 aprel 2016 16:02 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 183
Redakte ucun tewekkurler.
Hali | 6 aprel 2016 11:53 | Status: VİP user | Şərh: 484
Dadli gorsenir.amma kremi ???
B.Fereh | 6 aprel 2016 10:24 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 6 975
Kremi bawa duwmedim.Sadece sudle yagdan nece krem alina biler ki???
guel | 6 aprel 2016 09:41 | Status: VİP user | Şərh: 475
Dadli gorunur.