Mətbəximiz / Şirniyyat

Krem-pendir naxışlı brauni

gozellik ilahesi | 24-04-2011, 09:00
12 851 103

 

Krem-pendir naxışlı brauni

 


Brauni Amerikalıların ən çox xoşladıqları şirniyyatlardandır. Braunilərin üstündə krem pendirdən hazırlanan naxışlar var ki, bu da braunilərə daha gözəl görkəm verir. Brauninin içi heç vaxt çox quru olmamalı, bir qədər nəm qalmalıdır. Odur ki, bişirdiyinizdə diqqət edin, braunilərinizi çox  qurutmayın.

24-28 brauni üçün
 
1  stəkan yarım  un
2 stəkan şəkər tozu
yarım stəkan kakao tozu (şirin olmayan)
yarım çay qaşığı qabartma tozu
1/4 çay qaşığı duz
1/4 stəkan kərə yağı
60 qram plitka şokolad (şirin olmayan) - xırda xırda doğrayın
3/4 stəkan (bir stəkanın dörtdə üçü) süd
3/4 çay (bir qaşığın dörtdə üçü) qaşığı vanil ekstraktı
2 ədəd iri yumurta
yarım stəkan (110 qram) krem-pendir - otaq hərarətində yumuşaldılmış
1 iri yumurtanın ağı
 


Sobanı 180C-dək qızdırın. Un, bir stəkan və bir stəkanın dörtdə üçü qədər şəkər tozu, kakao tozu, qabartma tozu və duzu bir qabda qarışdırın. Kənara qoyun.

 

 

Yağ və şokoladı mikrodalğalı sobada istiyə dayanıqlı qabda 45 saniyə ərzində əridin. Mikrodalğalı sobanız yoxdursa, bir qazanda su qaynadın, şokolad və yağı istiyə danayıqlı qaba qoyub qaynayan qazanın üstünə yerləşdirin. Qarışdıra-qarışdıra əridin. Kənara çəkin.

Ayrı qabda süd, yarım çay qaşığı vanil ekstraktı və yumurtaları bir yerdə bir az çırpın (çəngəllə olar).

Şokoladlı qarışığı və südlü qarışığı unlu qarışığa əlavə edib mikserlə ərzaqlar qarışanadək çalın.

33 x 22 sm ölçüləri olan və kənarları bir az hündür bir listin kənarları və dibini duru yağla yağlayın. Alınan kütləni listə bolaşdıb yayın.

Geri qalan dörtdə bir stəkan şəkər tozunu, qalan dörddə bir çay qaşığı vanil ekstraktını, krem-pendiri və yumurta ağını bir qaba qoyub mikserlə qarışanadək çalın. Alınan kütləni listdəki brauninin hər tərəfinə tökün.  Sonra isə bıcağın ucu ilə üstdəki ağ kütləni altdakı şokoladlı kütləyə naxış verə-verə qarışdırın. Şəkillərə baxsanız proses daha aydın olacaq.

Braunini sobada 30 dəqiqə ərzində bişirin. Xəmir listin kənarlarından aralanmağa başladığında braunilər hazırdır. Çox bişirməyin. Hazır brauninin üstü bir qədər yumuşaq qalmalıdır, yoxsa bərk olar. Sobadan çıxardıb tamamilə soyutduqdan sonra kiçik kvadratlara kəsin.

Nuş Olsun!

 

"azcookbook"


Sunay Elizade | 5 iyun 2015 11:26 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 156
xebere gore tsk
N....N92 | 19 iyul 2014 16:46 | Status: Professional user | Şərh: 4 351
maraqlı reseptdi...
SABINA | 24 may 2014 23:20 | Status: Professional user | Şərh: 7 410
BRAUNİİİİİİİİİ
HESENIM | 9 aprel 2014 00:44 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 262
MENIMDE UREYIM BRAUNI ISTIYIRDI
Meryem_Duyqu | 2 aprel 2014 21:25 | Status: Yazar | Şərh: 4 130
Görünüşü yaxşıdır.Görəsən dadida yaxşıdırmı????????
nuray2007 | 26 mart 2014 12:04 | Status: Şərhçi | Şərh: 420
tesekkurler
bayaz gulum | 22 fevral 2014 19:45 | Status: VİP user | Şərh: 1 050
dadli gorunur
Gulshen. | 20 fevral 2014 08:05 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Sitat: Damla A-va
lap ureyim isdediyee

Kenan :) | 25 noyabr 2013 04:33 | Status: Şərhçi | Şərh: 347
qewengdiiiiiiiiii
aylin94 | 23 noyabr 2013 11:57 | Status: Şərhçi | Şərh: 126
Tewekkurler
AYAN A-VA | 21 noyabr 2013 12:06 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 722
TEWEKKURLER XEBERE GORE
lost | 31 oktyabr 2013 11:26 | Status: Şərhçi | Şərh: 187
tesekkurrrrrrrrrrrrr
Damla A-va | 23 oktyabr 2013 21:23 | Status: VİP user | Şərh: 616
lap ureyim isdediyee
Alice | 3 sentyabr 2013 19:07 | Status: Professional user | Şərh: 5 020
bəyəndim hətta mamaya bişirtdirib yedim.
Girl | 26 iyun 2013 22:03 | Status: Professional user | Şərh: 8 206
Dasli gorunur tewekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
lady_sevil | 12 iyun 2013 20:50 | Status: Şərhçi | Şərh: 212
super gorsenirrrrrr
Sehri. | 12 iyun 2013 11:52 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Yemişəm bundan,dadlı olur,təşəkkürlər.
Qanad | 31 may 2013 09:49 | Status: Yazar | Şərh: 4 357
Gorunusu cox lezzet verdi.Goresen dadi da lezzetlidir.
Hande 18 | 25 may 2013 23:34 | Status: Professional user | Şərh: 3 302
nedirse qeyri-adi weye oxwayir. twkler.
Akademik | 7 may 2013 17:41 | Status: Professional user | Şərh: 4 580
gəşəng görünür, əllərinizə sağlıq.
RaySum | 3 may 2013 22:33 | Status: Professional user | Şərh: 2 594
ela gorsenir yeenede twkler
Akademik | 8 aprel 2013 16:23 | Status: Professional user | Şərh: 4 580

nedirse qeyri-adi weye oxwayir. twkler.

AYNISAN ... | 28 mart 2013 13:15 | Status: Qonaq | Şərh: 0
BACARSAM BISIREREM.
Nigar | 27 mart 2013 19:07 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 063
wink tsklerrrrrrrrrr
selenay | 26 mart 2013 18:52 | Status: Professional user | Şərh: 1 466
bayildimmmmmmmmmmmmm tsk

bayildimmmmmmmmmmm tsk
Milaska. | 24 mart 2013 12:40 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 486
cetindi axiiiiiii
Saida Kerimova | 22 mart 2013 17:13 | Status: Professional user | Şərh: 1 672
tesekkur...
Billurə | 21 mart 2013 23:26 | Status: Professional user | Şərh: 4 892
twk..resepte gore)
askimm | 15 mart 2013 09:52 | Status: VİP user | Şərh: 721
beh-beh dadli gorsenir tesekkurler n26
harmony | 13 mart 2013 15:02 | Status: Gümüş user | Şərh: 648
tesekkurler n50 n44