Mətbəximiz / Şirniyyat

"Sərxoş gilənar" tortu

Hande. | 4-06-2012, 09:25
24 834 134
Tərkibi:

2 st. çəyirdəksiz gilənar
konyak
6 yumurta
1 st. un
1 st. şəkər tozu
1 paket vanilli şəkər
1 paket qabartma tozu
200 q kərə yağı
1 banka qatılaşdırılmış süd

Təzə gilənar əvəzinə dondurulmuşundan istifadə etmək olar. Tort hazırlamazdan bir gün əvvəldən gilənarın üstünə konyak töküb soyuducuda saxlayın. Sabahı gün konyakı süzün.

Yumurtaları mikserlə çalın, tədricən şəkər tozu, qabartma tozu, vanil, un əlavə edərək çalın. Sinini yağlayın, un səpin. Xəmiri içinə boşaldın. 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Biskviti soyudun. Sonra iki hissəyə bölün. Amma alt hissə üst hissədən qalın olmalıdır. Alt hissənin içini oyub bir qaba yığın.

Yağı hissələrə bölüb mikserlə çalın. Qatılaşdırılmış süd, sonra isə «sərxoş» gilənarları əlavə edin. Oyub çıxardığınız biskvit tikələrini də əlavə edib qarışdırın. Alınan kütləni alt korjun içinə doldurun. İkinci korju üstünə qoyun.

Şokoladın üstünə süd töküb bir neçə saniyəlik mikrodalğalı sobaya qoyun. Sonra çıxarıb qarışdırın (bunu su hamamında, südsüz də əridə bilərsiniz). Qlazuru tortun üstünə və kənarlarına çəkin. Zövqünüzə görə bəzəyin.

Digər resept



Tərkibi:



xəmir:
12 yumurta
3 st. şəkər tozu
2,5 st. un
2 dolu ç.q. qabartma tozu
1/2 x.q. kakao
vanil
«Çivas» viskisi

krem:
500 q kərə yağı
1 banka qatılaşdırılmış süd
3 x.q. kakao
çəyirdəksiz gilənar (mürəbə və ya kompotdan da olar)
konyak, yaxud araq (gilənar üçün)

10 gün əvvəldən gilənarı konyak və ya arağın içinə qoyun. İstifadə edərkən konyakı süzün.
Biskvit hazırlamaq üçün yumurtanı şəkər tozu ilə çalın. Kakao, vanil, viski, un və qabartma tozunu əlavə edib çalın. Həcmi böyüməlidir. Kənarları açılan qabı (diametri 28 sm) yağlayın, un səpin, xəmiri içinə tökün. Sobanı 160 dərəcəyədək qızdırın. Biskviti sobada təxminən 1 saat 20 dəqiqə bişirin. Sonra bunu sobadan çıxarın. Qabın kənarlarını açın, üzərinə yaş dəsmal çəkin (üstü yumşaq olsu deyə). Sonra elə bu dəsmalla birlikdə 30 dəqiqəliyə sobanın içinə qoyun (əgər soba bir neçə yarusludursa, lap aşağı yarusunda qoyun). Bu zaman temperatur yenə 160 dərəcə olmalıdır. 9-10 sm hündürlükdə biskvit alınır.
Hazır biskviti sobadan çıxarın. Soyudun. Sonra üstünü kəsib götürün (sapla daha səliqəli alınır). Altdakı korjun kənarlarını və altını 2 sm qalınlıqda olmaqla «divar» kimi saxlayıb, içini oyun.
Oyduğunuz biskviti hissələrə bölün (lap xırda eləməyin).
Krem üçün olan ərzaqları çalın. Oyub xırdaladığınız biskviti kremlə qarışdırın. Buraya süzdüyünüz gilənarı, həmçinin zövqə görə, xırdalanmış qoz da əlavə edə bilərsiniz. Qarışdırın. Alınan kütləni alt korjun içinə doldurun. «Qapağını» (ikinci korju) üstünə qoyun. Üzərinə qlazur çəkin. Bir gecə soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!


Sunay Elizade | 5 iyun 2015 10:23 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 156
tortun adina baxe 0102
N....N92 | 19 iyul 2014 16:45 | Status: Professional user | Şərh: 4 351
maraqlıdı....tşk
SABINA | 1 aprel 2014 21:42 | Status: Professional user | Şərh: 7 410
GİLENARİN DA SERXOSU CİXDİ GOREN BU GİLENARİN BASKA VERDİSİ VAAR 0136 0136
Gulshen. | 21 fevral 2014 11:59 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Tewekkurler
Ay_Sun | 5 fevral 2014 18:49 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 407
Sitat: ramile79
serxos olmayan birce tort qalmisdi )))))))))))))))))

ay oldum gulmekden duz deyirsen canim wink
nuray2007 | 2 fevral 2014 20:46 | Status: Şərhçi | Şərh: 420
tesekkurler
Meryem_Duyqu | 12 yanvar 2014 00:11 | Status: Yazar | Şərh: 4 130
Viskini başqa şeylə əvəz etmək olsaydı yaxşı olardı...
Qanad | 25 dekabr 2013 19:40 | Status: Yazar | Şərh: 4 357
Oy ne gozel!!!!!!!!!!!!!!!!
ramile79 | 2 dekabr 2013 21:31 | Status: VİP user | Şərh: 646
serxos olmayan birce tort qalmisdi )))))))))))))))))
OLUM MELEYI | 2 dekabr 2013 20:29 | Status: VİP user | Şərh: 499
TEWEKKURLERRRRRRRRR
Kenan :) | 25 noyabr 2013 04:32 | Status: Şərhçi | Şərh: 347
yeyerdime olsaydi
Elvina Babazadeh | 24 noyabr 2013 19:59 | Status: Qonaq | Şərh: 0
tesekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

tesekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Röyamsan. | 22 noyabr 2013 19:27 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 102
TEWEKKURLER
AYAN A-VA | 12 noyabr 2013 21:00 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 722
Təşəkkürlər
Gunahli Cennetim | 11 noyabr 2013 21:57 | Status: Şərhçi | Şərh: 108
tewekkurler
lost | 31 oktyabr 2013 11:16 | Status: Şərhçi | Şərh: 187
dadli gorunur
yalniz arzu | 26 oktyabr 2013 00:28 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 759
ADINI YEYƏNLƏRƏ VERMƏZ Kİ.....
Damla A-va | 23 oktyabr 2013 21:26 | Status: VİP user | Şərh: 616
Tewekkurler
ay gunes | 14 oktyabr 2013 23:55 | Status: VİP user | Şərh: 915
tewekkurler
Ulviyye | 15 iyul 2013 20:12 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 839
MENLIK OLMADI HAZIRLAYANLARA NUWI CAN
Gozel Melek | 13 iyul 2013 10:23 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 531
yeyqinki dadli olar
Melek_1 | 27 iyun 2013 16:36 | Status: VİP user | Şərh: 1 002
DADLI GORUNUR
Girl | 26 iyun 2013 15:52 | Status: Professional user | Şərh: 8 206
beyenmedim konyak var terkibinde
Aytekin82 | 13 iyun 2013 12:17 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 586
Sitat: cucem.
bunu ancaq serxowlar yeye biler???:)))?:))
wink
cucem. | 13 iyun 2013 12:11 | Status: Professional user | Şərh: 4 415
bunu ancaq serxowlar yeye biler???:)))?:))
Sehri. | 11 iyun 2013 18:11 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Təşəkkürlər.Dadı 100% qəşəng olar,görünüşü kimi...
Beren | 8 iyun 2013 01:40 | Status: Professional user | Şərh: 3 214
Təşəkkürlər.
Nigar | 7 iyun 2013 15:58 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 063
hazir olsa yeyerem amma bunu hazirlamaq biraz qelizdireee...
FLOVERandGİRL | 25 may 2013 21:53 | Status: Professional user | Şərh: 3 251
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllll
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
llllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mickey Mouse | 25 may 2013 18:02 | Status: Professional user | Şərh: 4 008
Serxow??????