Mətbəximiz / Şirniyyat

Sobadan yeni çıxan peraşkilərin ətri və dadı bir ayrı ləzzətli olur.
Ərzaqlar;
Xəmir üçün;
•0,5 stəkan su
•7 qr maya
•4-5 stəkan un
•0,5 stəkan süd
•0,5 stəkan duru yağ
•1 yumurta
•1 yumurta ağı
•Duz
Kartof içlik;
•3 kartof
•1 soğan
•Yağ
•Duz
•İstiot
Ət içlik;
•200 qr qiymə
•Yağ
•Duz
•İstiot
Hazırlanması;
•1 stəkanın içinə maya, 1 çay qaşığı şəkər tozu, 1 çay qaşığı un əlavə edib ilıq su ilə həll edin
•Mayanı isti yerdə saxlayın qabarsın
•Xəmiri hazırlamaq üçün qaba yumurtalar, ilıq su, ilıq süd, yağ, maya, duz töküb əlnən qarışdırın
•Sonra üzərinə un əlavə edin
•Yumuşaq, ələ yapışmayan xəmir alınır
•Xəmirin acıması üçün 1 saat isti yerde saxlayın
•Xəmir acıyana kimi içliyi hazırlayın
*Kartofun üzərinə su alıb bişənə kimi qaynadın
•Kartof bişdikdə püre halına salın
•Zövqə görə duz, istiot, yağda qovurulmuş soğan vurun və qarışdırın
*Qiyməni yağda qızardın
•Duz, istiot əlavə edib qarışdırın
•Xəmir acıyandan sonra xırda kündələr şəklinə salın
•Hər kündəni dairə formasında açın və içinə(ortasına) içlik qoyub bağlayın
•Bağladığınız hissə aşağıda qalmaqla tavaya düzün
•Peraşkilərin üzərinə yumurta sarısı vurun
•İstəyə uyğun küncüt, çörək otu səpə bilərsiz
•200° isidilmiş sobada qızarana kimi bişirin
AzadQadin.az
Çox dadlı, ucuz və asan soba peraşkiləri
Banu. | 6-05-2019, 09:00
2 079 0

Sobadan yeni çıxan peraşkilərin ətri və dadı bir ayrı ləzzətli olur.
Ərzaqlar;
Xəmir üçün;
•0,5 stəkan su
•7 qr maya
•4-5 stəkan un
•0,5 stəkan süd
•0,5 stəkan duru yağ
•1 yumurta
•1 yumurta ağı
•Duz
Kartof içlik;
•3 kartof
•1 soğan
•Yağ
•Duz
•İstiot
Ət içlik;
•200 qr qiymə
•Yağ
•Duz
•İstiot
Hazırlanması;
•1 stəkanın içinə maya, 1 çay qaşığı şəkər tozu, 1 çay qaşığı un əlavə edib ilıq su ilə həll edin
•Mayanı isti yerdə saxlayın qabarsın
•Xəmiri hazırlamaq üçün qaba yumurtalar, ilıq su, ilıq süd, yağ, maya, duz töküb əlnən qarışdırın
•Sonra üzərinə un əlavə edin
•Yumuşaq, ələ yapışmayan xəmir alınır
•Xəmirin acıması üçün 1 saat isti yerde saxlayın
•Xəmir acıyana kimi içliyi hazırlayın
*Kartofun üzərinə su alıb bişənə kimi qaynadın
•Kartof bişdikdə püre halına salın
•Zövqə görə duz, istiot, yağda qovurulmuş soğan vurun və qarışdırın
*Qiyməni yağda qızardın
•Duz, istiot əlavə edib qarışdırın
•Xəmir acıyandan sonra xırda kündələr şəklinə salın
•Hər kündəni dairə formasında açın və içinə(ortasına) içlik qoyub bağlayın
•Bağladığınız hissə aşağıda qalmaqla tavaya düzün
•Peraşkilərin üzərinə yumurta sarısı vurun
•İstəyə uyğun küncüt, çörək otu səpə bilərsiz
•200° isidilmiş sobada qızarana kimi bişirin
AzadQadin.az
Bu xəbərləri də oxumaq üçün şəkillərin üstünə tıklayın: