Mətbəximiz / Şirniyyat

Ən asan üsulla tez gələn mayalı xəmir. Bulka, Pirojki, Poğaça, Börek Xəmirinin Hazırlanması

Banu. | 17-11-2018, 09:28
2 033 0

Bugünədək sınanmış ən həcmli mayalı xəmir reseptimiz çox xoşunuza gələcək. İnanmayacaqsınız amma, xəmirin tərkibində kartof da var.

Tərkibi:

  • yarım litr su
  • 1 ədəd iri kartof
  • 3 ç/q quru maya
  • 3 x/q şəkər tozi
  • 1 ç/q duz
  • təxmini 7 stəkana yaxın un
  • 1 stəkan günəbaxan yağı

DİQQƏT: Fatimənin Şəhidlər Xiyabanında rəqsi qalmaqal yaratdı - VİDEO

Baxın görün, Talıb Talehin nişanlısı kim imiş

MƏŞHUR HƏKİMDƏN saçların tökülməsini bir dəfədə dayandıran, qalınlaşdıran, saç uzadan RESEPT!

Ər-arvad arasında haramlar var!-ən böyük haramsa...inanmayacaqsınız!


Hazırlanması:

Kartofu soyub, xırda doğrayın. Yarım litr suda tam bişənədək qaynadın.  Suyunu süzmədən blender və ya püreəzənlə püre halına gətirin. Sonda blinçik xəmiri qatılığında kütlə alınmalıdır. İndi isə xəmiri hazırlamağa başlayın. İlıq kartoflu kütləni bir qaba tökün. üzərinə maya, duz, şəkər tozu və bitki yağının böyük hissəsini (birazını sonda tökmək üçün saxlayın) əlavə edib, qarışdırın. Bir neçə stəkan un da töküb, 30 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın. Vaxt tamam olanda yavaş-yavaş yerdə qalan un və yağı da əlavə edin. Xəmiri öncə qaşıqla sonra qatılaşdıqca əlinizlə yoğurun. Qabın kənarlarını yağlayıb, xəmiri qoyun. Üzərini örtüb, xəmirin tam acımağını gözləyin. Sonra tavada  istədiyiniz içlikli pirojok hətta sobada dadlı bulkalar hazırlaya bilərsiniz.
NUŞ OLSUN!