Mətbəximiz / Şirniyyat

Ləzzətlə yeyəcəyiniz 3 şirniyyat növü - "Korovka"

Princess_93 | 15-07-2012, 08:21
52 521 127

 


 

Yağlı "Korovka"

Tərkibi:

2 st. yulaf lopası
1,5 st. un
1 st. qəhvəyi şəkər tozu
1 ç. q. soda
0,5 ç.q. duz
1 st. ərinmiş yağ
400 q iris-karamel "Toffi"
0,25 st. su
1 st. qoz
150 q şokolad yonqarı və ya şokolad

Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Təxminən 22x33 sm ölçüdə sininin içinə folqa döşəyin, üzərinə yağ çəkin.
Bir camın içində yulaf lopalarını (rusca bu "овсяные хлопья" adlanır), un, şəkər tozu, soda və duzu qarışdırın. Sonra yağ əlavə edib yenə qarışdırın. Ovxalanan xəmir alınacaq.
Təxminən 1 stəkan həcmində xəmiri ayırıb bir kənara qoyun. Qalan xəmiri isə sininin dibinə yayın, əlinizlə azca yastılayın, 10 dəqiqəliyə sobaya qoyun.

Konfetlərin kağızını soyun, qazançaya qoyub üzərinə su tökün. Vam ocağın üzərinə qoyun. Qarışdıraraq, konfetlər tam əriyənədək bişirin. Konfetlərin əvəzinə bişirilmiş qatı süd istifadə etmək olar.
Sobadakı korju çıxarın.
Onun üzərinə xırdalanmış qoz səpin. Sonra şokolad yonqarlarını, olmasa, sadəcə şokolad plitəsini xırdalayaraq bərabər qaydada bunun üzərinə səpin. Üzərinə isə əritdiyiniz karamelləri tökün. Kənara ayırıb qoyduğunuz xəmiri əlinizlə ovub sinidəki yarımfabrikatın üzərinə səpin.

Yenidən sinini sobaya qoyun, peçenyeni 15-18 dəqiqə bişirin. 5-10 dəqiqə də sobada saxlayandan sonra folqayla birlikdə çıxarın. Soyudun. Sonra isə doğrayın.


"Korovka" peçenyesi
Tərkibi:
16 ədəd "Korovka" konfeti
50 q kərə yağı
50 q süd
1/4 ç.q. qabartma tozu
un
1 ovuc fıstıq
1 yumurta
50 q şəkər tozu
Konfetləri süd və yağla birlikdə əridin. Şəkər tozunu yumurta ilə çalın, qarışdıra-qarışdıra əritdiyiniz konfetləri oraya əlavə edin. qabartma tozu və un əlavə edin. Xəmirin qatılığı qatı xama kimi olmalıdır.
Yağlanmış xırda formaların içinə (məsələn, balıqqulağı formasında) 3 ədəd fıstıq qoyun, üzərinə isə xəmiri tökün.
180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 30 dəqiqə bişirin (kibrit və ya diş çöpüylə bişib-bişmədiyini yoxlayın).
Kəsmikli "Korovka" piroqu
Tərkibi:
xəmir üçün:
200 q marqarin
150 q şəkər tozu
1 yumurta
350 q un
1 paket qabartma tozu
2 x.q. kakao
sous üçün:
1 st. qatıq
150 q şəkər tozu
4 yumurta
500 q kəsmik
1 paket vanil
1,5 x.q. kartof nişastası
Kəsmiyi sürtgəcdən keçirin ki, lopalar qalmasın. Sonra sous üçün göstərilmiş digər ərzaqları əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Xəmir üçün yumşaldılmış marqarinə şəkər tozu əlavə edib ağarınca çalın. Sonra xəmir üçün olan digər ərzaqları əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Tennis topu boyda xəmiri ayırıb soyuducuya qoyun.
Təxminən 28 sm diametri olan sininin içinə xəmiri yayın. Üzərinə sousu tökün. Soyuducudakı xəmiri çıxarıb yayın, ondan hissələr qoparıb sinidəki sousun üstünə adda-budda düzün (sanki inəyin üstündəki xallar kimi). Piroqu əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 60-70 dəqiqə bişirin.

 

Nuş olsun!


B.Fereh | 5 may 2016 13:15 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 6 975
Sitat: Meryem_Duyqu
Tort superdi...Təşəkkürlər
ESMERRi | 22 mart 2016 12:43 | Status: Brilliant user | Şərh: 5 378
Sitat: shela
Cox maraqli ve dadli shirniyyatlardi.
Miraj | 15 mart 2015 12:01 | Status: Professional user | Şərh: 2 625
Sitat: shela
Cox maraqli ve dadli shirniyyatlardi.
shela | 2 avqust 2014 17:28 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 910
Cox maraqli ve dadli shirniyyatlardi.
N....N92 | 13 iyul 2014 13:45 | Status: Professional user | Şərh: 4 351
her biri cox lezzetlidi
SABINA | 30 aprel 2014 07:49 | Status: Professional user | Şərh: 7 410
tekce tortu beyendim
Meryem_Duyqu | 18 mart 2014 22:42 | Status: Yazar | Şərh: 4 130
Tort superdi...Təşəkkürlər
Nigar | 22 fevral 2014 16:39 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 063
Sitat: yalniz arzu
YAŞASIN KOROVKA

Gulshen. | 20 fevral 2014 08:03 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Tort leziz gorunur
Gulshen. | 14 fevral 2014 20:53 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Piroq dadli gorunur twk
Ay_Sun | 8 fevral 2014 22:25 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 408
Sitat: nuray2007
tesekkur xebere gore

nuray2007 | 2 fevral 2014 20:21 | Status: Şərhçi | Şərh: 420
tesekkur xebere gore
Nigar | 21 dekabr 2013 16:54 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 063
tewekkurler xebere gore
ramile79 | 2 dekabr 2013 21:31 | Status: VİP user | Şərh: 646
dadli gorunur))
Kenan :) | 25 noyabr 2013 04:32 | Status: Şərhçi | Şərh: 347
twk herweye gore
Elvina Babazadeh | 24 noyabr 2013 19:53 | Status: Qonaq | Şərh: 0
guzelmissssssssssssssssssssssssssssssss
RaySum | 15 noyabr 2013 20:42 | Status: Professional user | Şərh: 2 594
tesekkkurler
AYAN A-VA | 31 oktyabr 2013 20:58 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 722
tewekkurler
lost | 31 oktyabr 2013 11:16 | Status: Şərhçi | Şərh: 187
tesekkurrrrrrrrrrrr
yalniz arzu | 26 oktyabr 2013 00:27 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 759
YAŞASIN KOROVKA
Damla A-va | 25 oktyabr 2013 22:54 | Status: VİP user | Şərh: 616
tewekkurler
ay gunes | 14 oktyabr 2013 23:55 | Status: VİP user | Şərh: 916
tewekkurler
xfe | 14 oktyabr 2013 23:31 | Status: Şərhçi | Şərh: 409
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Alice | 25 sentyabr 2013 18:40 | Status: Professional user | Şərh: 5 020
bəyəndim yemisəm birincidən dadlıdı
Just me | 20 sentyabr 2013 16:27 | Status: Professional user | Şərh: 1 296
super cox beyendim lotu2elerine saliq nn
Narin yagiw | 16 avqust 2013 00:20 | Status: Qonaq | Şərh: 0
dadli olar yeqin tewekkur
adrian | 5 iyul 2013 23:18 | Status: Qonaq | Şərh: 0
cox cetin gorunuree
Girl | 26 iyun 2013 21:53 | Status: Professional user | Şərh: 8 206
beh beh beh yeqin ela dadlari olar
Qanad | 26 iyun 2013 14:53 | Status: Yazar | Şərh: 4 357
Tortu bisirerem
aska mamedova | 14 iyun 2013 22:33 | Status: Qonaq | Şərh: 0
yeginki cox dadli olar