Mətbəximiz / Şirniyyat

Ləzzətlə yeyəcəyiniz 3 şirniyyat növü - "Korovka"

Princess_93 | 15-07-2012, 08:21
51 314 127

 


 

Yağlı "Korovka"

Tərkibi:

2 st. yulaf lopası
1,5 st. un
1 st. qəhvəyi şəkər tozu
1 ç. q. soda
0,5 ç.q. duz
1 st. ərinmiş yağ
400 q iris-karamel "Toffi"
0,25 st. su
1 st. qoz
150 q şokolad yonqarı və ya şokolad

Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Təxminən 22x33 sm ölçüdə sininin içinə folqa döşəyin, üzərinə yağ çəkin.
Bir camın içində yulaf lopalarını (rusca bu "овсяные хлопья" adlanır), un, şəkər tozu, soda və duzu qarışdırın. Sonra yağ əlavə edib yenə qarışdırın. Ovxalanan xəmir alınacaq.
Təxminən 1 stəkan həcmində xəmiri ayırıb bir kənara qoyun. Qalan xəmiri isə sininin dibinə yayın, əlinizlə azca yastılayın, 10 dəqiqəliyə sobaya qoyun.

Konfetlərin kağızını soyun, qazançaya qoyub üzərinə su tökün. Vam ocağın üzərinə qoyun. Qarışdıraraq, konfetlər tam əriyənədək bişirin. Konfetlərin əvəzinə bişirilmiş qatı süd istifadə etmək olar.
Sobadakı korju çıxarın.
Onun üzərinə xırdalanmış qoz səpin. Sonra şokolad yonqarlarını, olmasa, sadəcə şokolad plitəsini xırdalayaraq bərabər qaydada bunun üzərinə səpin. Üzərinə isə əritdiyiniz karamelləri tökün. Kənara ayırıb qoyduğunuz xəmiri əlinizlə ovub sinidəki yarımfabrikatın üzərinə səpin.

Yenidən sinini sobaya qoyun, peçenyeni 15-18 dəqiqə bişirin. 5-10 dəqiqə də sobada saxlayandan sonra folqayla birlikdə çıxarın. Soyudun. Sonra isə doğrayın.


"Korovka" peçenyesi
Tərkibi:
16 ədəd "Korovka" konfeti
50 q kərə yağı
50 q süd
1/4 ç.q. qabartma tozu
un
1 ovuc fıstıq
1 yumurta
50 q şəkər tozu
Konfetləri süd və yağla birlikdə əridin. Şəkər tozunu yumurta ilə çalın, qarışdıra-qarışdıra əritdiyiniz konfetləri oraya əlavə edin. qabartma tozu və un əlavə edin. Xəmirin qatılığı qatı xama kimi olmalıdır.
Yağlanmış xırda formaların içinə (məsələn, balıqqulağı formasında) 3 ədəd fıstıq qoyun, üzərinə isə xəmiri tökün.
180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 30 dəqiqə bişirin (kibrit və ya diş çöpüylə bişib-bişmədiyini yoxlayın).
Kəsmikli "Korovka" piroqu
Tərkibi:
xəmir üçün:
200 q marqarin
150 q şəkər tozu
1 yumurta
350 q un
1 paket qabartma tozu
2 x.q. kakao
sous üçün:
1 st. qatıq
150 q şəkər tozu
4 yumurta
500 q kəsmik
1 paket vanil
1,5 x.q. kartof nişastası
Kəsmiyi sürtgəcdən keçirin ki, lopalar qalmasın. Sonra sous üçün göstərilmiş digər ərzaqları əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Xəmir üçün yumşaldılmış marqarinə şəkər tozu əlavə edib ağarınca çalın. Sonra xəmir üçün olan digər ərzaqları əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Tennis topu boyda xəmiri ayırıb soyuducuya qoyun.
Təxminən 28 sm diametri olan sininin içinə xəmiri yayın. Üzərinə sousu tökün. Soyuducudakı xəmiri çıxarıb yayın, ondan hissələr qoparıb sinidəki sousun üstünə adda-budda düzün (sanki inəyin üstündəki xallar kimi). Piroqu əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 60-70 dəqiqə bişirin.

 

Nuş olsun!


  1. B.Fereh | 5 may 2016 13:15 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 7 006
    Sitat: Meryem_Duyqu
    Tort superdi...Təşəkkürlər
  2. ESMERRi | 22 mart 2016 12:43 | Status: Brilliant user | Şərh: 5 392
    Sitat: shela
    Cox maraqli ve dadli shirniyyatlardi.
  3. Miraj | 15 mart 2015 12:01 | Status: Professional user | Şərh: 2 629
    Sitat: shela
    Cox maraqli ve dadli shirniyyatlardi.
  4. shela | 2 avqust 2014 17:28 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 910
    Cox maraqli ve dadli shirniyyatlardi.
  5. N....N92 | 13 iyul 2014 13:45 | Status: Professional user | Şərh: 4 355
    her biri cox lezzetlidi
  6. SABINA | 30 aprel 2014 07:49 | Status: Professional user | Şərh: 7 415
    tekce tortu beyendim
  7. Meryem_Duyqu | 18 mart 2014 22:42 | Status: Yazar | Şərh: 4 132
    Tort superdi...Təşəkkürlər
  8. Nigar | 22 fevral 2014 16:39 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 065
    Sitat: yalniz arzu
    YAŞASIN KOROVKA

  9. Gulshen. | 20 fevral 2014 08:03 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    Tort leziz gorunur
  10. Gulshen. | 14 fevral 2014 20:53 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    Piroq dadli gorunur twk
  11. Ay_Sun | 8 fevral 2014 22:25 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 423
    Sitat: nuray2007
    tesekkur xebere gore

  12. nuray2007 | 2 fevral 2014 20:21 | Status: Şərhçi | Şərh: 420
    tesekkur xebere gore
  13. Nigar | 21 dekabr 2013 16:54 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 065
    tewekkurler xebere gore
  14. ramile79 | 2 dekabr 2013 21:31 | Status: VİP user | Şərh: 646
    dadli gorunur))
  15. Kenan :) | 25 noyabr 2013 04:32 | Status: Şərhçi | Şərh: 347
    twk herweye gore
  16. Elvina Babazadeh | 24 noyabr 2013 19:53 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    guzelmissssssssssssssssssssssssssssssss
  17. RaySum | 15 noyabr 2013 20:42 | Status: Professional user | Şərh: 2 596
    tesekkkurler
  18. AYAN A-VA | 31 oktyabr 2013 20:58 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 722
    tewekkurler
  19. lost | 31 oktyabr 2013 11:16 | Status: Şərhçi | Şərh: 187
    tesekkurrrrrrrrrrrr
  20. yalniz arzu | 26 oktyabr 2013 00:27 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 759
    YAŞASIN KOROVKA
  21. Damla A-va | 25 oktyabr 2013 22:54 | Status: VİP user | Şərh: 616
    tewekkurler
  22. ay gunes | 14 oktyabr 2013 23:55 | Status: VİP user | Şərh: 916
    tewekkurler
  23. xfe | 14 oktyabr 2013 23:31 | Status: Şərhçi | Şərh: 409
    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  24. Alice | 25 sentyabr 2013 18:40 | Status: Professional user | Şərh: 5 021
    bəyəndim yemisəm birincidən dadlıdı
  25. Just me | 20 sentyabr 2013 16:27 | Status: Professional user | Şərh: 1 296
    super cox beyendim lotu2elerine saliq nn
  26. Narin yagiw | 16 avqust 2013 00:20 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    dadli olar yeqin tewekkur
  27. adrian | 5 iyul 2013 23:18 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    cox cetin gorunuree
  28. Girl | 26 iyun 2013 21:53 | Status: Professional user | Şərh: 8 210
    beh beh beh yeqin ela dadlari olar
  29. Qanad | 26 iyun 2013 14:53 | Status: Yazar | Şərh: 4 358
    Tortu bisirerem
  30. aska mamedova | 14 iyun 2013 22:33 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    yeginki cox dadli olar