Mətbəximiz / Şirniyyat

Badamlı şokolad

MELEK_ | 13-04-2014, 09:00
2 004 14

 
Lazım olan ərzaqlar:

1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay stəkanı su
130 qr file badam
1 yemək qaşığı şəkər pudrası
2 paket (80 qramlıq) qara şokolad

Hazırlanması:

Əvvəlcə şəkər tozunu və suyu, bir qabda şəkər tozu tam əriyənə qədər qaynadın.
Soyuduqdan sonra içinə badam və şəkər pudrası qatıb qarışdırın.
Əvvəlcədən 180 dərəcədə isidilmiş sobada qızıl sarısı rəng alana qədər qızardın. (arada qarışdırmaağınız məsləhətdir)
Sobadan götürün və soyudun.
Şokoladı əridin və sobadan aldığınız badamlı qarışığı əritdiyiniz şokoladın içinə qatın.
Hər tərəfi şokolad ilə örtülən badamı qaşıq ilə götürüb yağlı kağız sərilmiş bir nimçəyə  düzün (aralarında məsafə saxlayın, yapışmasın).
Soyuducuda soyutduqdan sonra nuş eləyə bilərsiniz.


Mələk_dənqeydlər:

  • Benmari üsulu dedikdə, dar bir qabın içərisinə az miqdarda su qoyub üzərinə daha geniş bir qabı yerləşdirərək əritmək və ya yumuşaltmaq nəzərdə tutulur. Yəni üstdəki qab altda qaynayan su ilə təmas etməməli, qətiliklə içinə su dəyməməlidir. Benmari metodundan səhv istifadə etsəniz şokoladınız tam şəkildə əriməz və rəngi  yaxşı olmaz. 
  • Bitter yerinə südlü şokolad da istifadə edə bilərsiniz, amma mütləq keyfiyyətli bir şokolad istifadə etsəniz şokoladın həm görünüş, həm də dadı yaxşı olacaq.
  • Əriməsi daha asan olan pul şokolad da istifadə edə bilərsiniz.


  • Qabıqlı badam istifadə etsəniz, hətta, daha ətirli olduğunu görəcəksiniz.
  • Şəkilləndirmə və şokoladın tez soyumaması üçün metal qaşıq yerinə plastik qaşıq seçin, iki qaşıq istifadə edəndə daha asan olur.
  • Badam yerinə fındıq, qoz, fıstıq kimi fərqli meyvə qurularından istifadə etməyiniz mümkündür.
 
Bəyəndinizmi?

MELEK_ | 16 aprel 2014 06:51 | Status: Professional user | Şərh: 3 949
beyenenlere tesekkur, beyenmeyeni anlamadim...
SEVDA | 15 aprel 2014 17:49 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 437
twk resepte göre...
Ay_Sun | 15 aprel 2014 16:18 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 407
Sitat: Nergiz love
RESEPT UCUN TEK
gulya20 | 15 aprel 2014 10:12 | Status: Professional user | Şərh: 4 677
Resepte gore tesekkurler.
Nergiz love | 14 aprel 2014 17:52 | Status: Professional user | Şərh: 7 871
RESEPT UCUN TEK
birdane | 14 aprel 2014 15:54 | Status: Professional user | Şərh: 3 726
tesekkurler
Lumia | 14 aprel 2014 14:10 | Status: Professional user | Şərh: 5 378
Sokoladi sevirem.Tesekkurler.
Nazlı_Kız | 14 aprel 2014 13:16 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 472
Resept üçün çox sağolun
MELEK_ | 14 aprel 2014 09:28 | Status: Professional user | Şərh: 3 949
beyendiyinize sevindim, gozel bacilarim
Gulshen. | 14 aprel 2014 05:51 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Tewekkur resept ucun
Alice | 13 aprel 2014 22:11 | Status: Professional user | Şərh: 5 020
Mələk canım tam mənlik şirniyyatdı.. Məndə hazırlayıram tez-tez çox sadə və asandı... Türk saytından götürmüşdüm resepti.. Çooooooox sevirəm həm şokolad həm də badamı.. İkisi bir yerdə isə mükəmməl bir daddadı....
Aytekin82 | 13 aprel 2014 20:05 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 586
Getdi seçilmişlərə...
Röyamsan. | 13 aprel 2014 14:21 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 102
Nc nc nc nc sayt düzəlmiyənə kimi şərh yazası deyiləm onsuzda silinir yazdıqlarım. 0106
Aynur_Mezahirli | 13 aprel 2014 13:26 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Maraqlidi beyendim tewekkurler Melek bacim...