Mətbəximiz / Quru yeməklər

Maklubənin (plov) hazırlanması

gunes batarken | 3-08-2013, 09:00
9 710 46



Vəsaitlər:
750 qram ət
2 su stəkanı
düyü
3 su stəkanı isti su
3-4 ədəd orta boy
kartof,
1 çay stəkanı konserv
göy noxud,
1 ədəd orta boy kök,
duz,
qara bibər,
1 şorba qaşığı kərəyağı və ya marqarin

Plov üçün:
2 su stəkanı
düyü
3 su stəkanı isti su
Yarım su stəkanı qarğıdalı yağı,
duz
Kartofu qızartmaq üçün:
1 su stəkanı
maye yağ,
1 ədəd ət bulyonu (arzuya görə)

Hazırlanması:
Düyü isti duzlu suda 15-20 dəqiqə gözlədin.
Ətləri qazana alaq. Üzərinə bir az çıxacaq qədər isti su əlavə edək. Orta hərarətli atəşdə bişirək Ətlər yumşaldığında içinə kərəyağını, duzu və qara bibəri əlavə edib, 5 dəqiqə daha bişirək. Konserv noxudu qatırıq və kuik doğranmış kartof Qızğın maye yağda yarı yarıya bişəcək şəkildə qızardırıq Ətlərin üzərinə bir sıra kartof döşəyirik. Arzuya görə qazanın kənarlarına da bir sıra kartofu dik olaraq yerləşdirək.
Düyü suyunu süzüb, nişastası gedənə qədər bir neçə su yuyaq Sularını süzək Ayrı bir qazana duru yağı götürüb, isidək Düyü şeffaflaşana qədər qovuraq Qovrulan düyüləri kartofların üzərinə yayaq. 3 su stəkanı isti suya arzuya görə 1 ət kubikini(qalina blanka)və kifayət qədər duzu əlavə edib, qarışdıraq. Ət suyu əridiyində qazanın kənarından yavaşca suyu boşaldaq. Qazanın qapağını örtüb, ağır atəşdə düyü suyunu çəkib, üzəri göz göz olana qədər bişirək. Ateşten alıb, qazanın üzərinə təmiz bir bez örtərək 15 dəqiqə dəmlənməyə buraxaq. Qazanı düz bir xidmət qabına tərs çevirərək yeməyimizi şəklini pozmadan diqqətlə çıxardaq.

Nuş olsun!

Xedice 033 | 3 avqust 2013 16:51 | Status: Şərhçi | Şərh: 151
Maraqli reseptdi elleriniz yorulmasin
Qanad | 3 avqust 2013 16:41 | Status: Yazar | Şərh: 4 357
Mutleq hazirlayacagam.Atdim secilmislere Amma sozlerde turk herifleri ile yazilib.Tercume yaxsi olunmayib
pander | 3 avqust 2013 15:49 | Status: Qonaq | Şərh: 0
basa dusmedim men
Ayka21 | 3 avqust 2013 15:01 | Status: Yazar | Şərh: 2 770
Düzü görnüşü xoşuma gelmedi yenede tşkler
SHIRIN-SHIPSIRIN. | 3 avqust 2013 14:46 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 347
oz plovumuza cata bilmez hec bir xalqin pulovu!bundada kartof duyu bir yerde,nese hec menim agiz dadima uygun deyil.yenede tesekkurler,,,
Girl | 3 avqust 2013 14:39 | Status: Professional user | Şərh: 8 206
Sitat: aysun94
Şəkil bulanıq olmasaydı yaxşı olardı((
Billurə | 3 avqust 2013 14:01 | Status: Professional user | Şərh: 4 892
Şəkil bulanıq olmasaydı yaxşı olardı((
Nərmin.bayram | 3 avqust 2013 13:51 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 313
birinci torta bənzətdim gözəl görünür dadlım olar təşəkkürlər GÜNƏŞ BATARKƏN əllərinə sağlıq
xanzade | 3 avqust 2013 13:49 | Status: Şərhçi | Şərh: 157
twkkurler sag olun
sadəcə MƏN | 3 avqust 2013 13:34 | Status: Brilliant user | Şərh: 4 771
Düyünü hər vəziyyətdə yeyə bilərəm 23_18 Resept üçün təşəkkür maraqlı olar yəqin.
Beren | 3 avqust 2013 13:32 | Status: Professional user | Şərh: 3 214
Bəyənmədim.Mənlik deyil.Təşəkkürlər.
shela | 3 avqust 2013 13:28 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 910
Sitat: Lumia
Tesekkur,plovu cox sevirem,her formasini yeyirem.Bu biraz qeliz resept oldu)))
Lumia | 3 avqust 2013 12:46 | Status: Professional user | Şərh: 5 378
Tesekkur,plovu cox sevirem,her formasini yeyirem.Bu biraz qeliz resept oldu)))
ayruska | 3 avqust 2013 11:25 | Status: Professional user | Şərh: 3 978
BU PLOVDAN COX TORTA OXSAYIRRRR
Aytekin82 | 3 avqust 2013 10:07 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 586
Yoooxxx, bu turesski plovdu, mənim ağız dadıma uygun deyil))))
Amma xoşluyannar var
seva85 | 3 avqust 2013 09:59 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 045
tesekkurler,bir az ele bil ozbek asina oxsadi bu resept.