Mətbəximiz / Quru yeməklər

Balonda kabab bişirməyin qaydası – Evdə, manqalsız, kömürsüz

Banu. | 7-05-2019, 22:52
1 258 0
Kababın ətri uzaqdan insanı cəlb edərək, insanları iştahlandırır. Bu səbəbdən bir çoxları qonşular, ətraf kabab iyi çəkməsin deyə, həyətdə, eyvanda manqal qurub, kabab bişirmir.
 
Xüsusən Ramazan ayında bu zövqü yaşamaq olmur. Bəzənsə bina mənzillərində yaşayanlar ürəkləri istəyəndə kabab çəkə bilmir.
Sizə elə mənzil şəraitində, adi balonda manqaldakından heç də geri qalmayan, dadlı, yumşaq kabab hazırlamağın reseptini təqdim edirik.


Bu metodla kababı elə günü bu gün bişirə bilərsiniz.


Lazımdır:


Quzu əti (yumşaq hissəsi) – 500 qr
Mineral qazlı su – 100 ml
Ət üçün basdırmalıq soğan – 2 ədəd
Limon suyu – 1 xörək qaşığı
Duz, istiot, hər hansı sous


Hazırlanması:


Ət adi kabab qaydasında basdırma olunur və 2 saat saxlanılır. 


Xüsusi çubuqlara əti keçirirsiz, basdırmadan qalan soğanlı qarışımı balonun içinə tökürsüz. Sonra çubuqları balonun içinə yerləşdirib, balonun ağzını falqa ilə örtürsünüz.  


Balonu soyuq sobada ( əvvəlcədən qızdırmadan) qoyub,  180 dərəcədə 1 saat bişirirsiz. 
Sonra sobanın qapağını açıb 15 dəqiqə saxlayın ki, balonu çıxaranda partlamasın.


Balonda kabab çox dadlı, yumşaq alınır. Ona manqal, kömür ətri vermək üçün balonun dibinə 1-2 ədəd kömür qoymaq olar.Medicina.az

Bu xəbərləri də oxumaq üçün şəkillərin üstünə və yazıya tıklayın: 


Qızlıq pərdəsi haqda ŞOK FAKTLAR


5 gündə 5 kilo arıqlayın - Ən ucuz və ən keyfiyyətli pəhriz


Bunu edin — Sizin paltaryuyan maşınınız heç vaxt xarab olmayacaq!


Bakıda yerdən tapılan pulqabının içindən çıxanlar sizi şoka salacaq-VİDEO


Şantaj edilən tələbə qız otelə gəlməyə məcbur oldu... — Lənkəranda biabırçı hadisə

"1 milyon kişi ilə YATDIM" - Xeyriyyəçi qadın illər sonra ETİRAF ETDİ

Ərinin telefonuna iş yoldaşı kimi qeyd etdiyi qız görün kim çıxdı - Mesajlar ŞOKA SALDI