Quru yeməklər / Dünya mətbəxi

Qırğız plovu

Dəniz qızı | 2-04-2016, 11:31
2 485 5



 

 

 


Ərzaqlar:
4,5 su s.Yasmin düyü
400 q. quzu əti
2 soğan
1 baş sarımsaq
3 yerkökü
2 şorba qaşığı kərə yağı
1 çay b. duru yağ
Duz, su
Hazırlanması:
Düyü suda ısladırıq. Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanları və kökləri kibrit kimi doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, ətləri qoyub qovururuq.Ətlər suyunu qoyub çəkəndə kərə yağını əlavə edirik və ətlər qızarana qədər bişiririk. Sonra soğan və yerkökü əlavə edirik və qovururuq. Düyü süzürük qazana əlavə edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq. Sarımsağı bütün olaraq ortaya batırırıq və qapağını örtərək zəif odda bişiririk.
 
NUŞ OLSUN!

B.Fereh | 5 aprel 2016 22:52 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 6 975
Sarimsaq hara,duyu hara...hec beyenmedim.Allah sizi guldursun,"sogani kirbit kimi dograyiriq":)Belke samanvari dograyaq hee????
Dəniz qızı | 3 aprel 2016 08:18 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 017
Plovu anam çox gözəl bişirir.
Hali | 3 aprel 2016 01:56 | Status: VİP user | Şərh: 484
Menlik deyil.en gozel yemek bizim ölkemizin yemekleridi
SEVDA | 2 aprel 2016 17:48 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
Bawqa őlkelerin yemeklerini hec xowlamiram.twk bacim...
dılay | 2 aprel 2016 16:48 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 183
Yasmin duyusunu hec ewitmemiwem..