Mətbəximiz / Quru yeməklər

Çarşaf(Süfrə) börəyi

Qanad | 25-11-2013, 09:00
5 225 45

 


Türk mətbəxindən çarşaf börəyinin hazırlanma qaydasını  sizlərə təqdim edirik.


Tərkibi: 


xəmir: 
1 kq un 
duz
su
1 st. bitki yağı

iç: 
0,5 st. bitki yağı
2 orta boy soğan 
400 q qiymə
1 dəstə çuğundur yarpağı (pazı)
duz
istiot

üzərinə: 
3 x.q. əridilmiş kərə yağı
1 yumurtanın sarısı 

Hazırlanması:
Unla duzu qarışdırın. Az-az su əlavə edərək xəmir yoğurun, çox yumşaq olmasın. 

Soğanları xırda doğrayın, bitki yağında rəngi dəyişənə qədər qovurun, qiyməni əlavə edin. Qiymə bişdikdən sonra xırda doğradığınız çuğundur yarpaqlarını, duz və istiot əlavə edin. Çuğundur yarpağı rəngini dəyişənədək qovurun, sonra ocaqdan götürün. 

Xəmirdən qopararaq əlinizlə boşqab böyüklüyündə, 1 sm qalınlığında yayın. Hər iki üzünə bitki yağı çəkib üst-ütə qoyun. 20 dəqiqə saxlayın. 

Sonra masanın üstünə qida plyonkası sərin. Hər bir lavaşı üzərinə qoyun, əlinizi arada bitki yağına batıraraq lavaşı yayıb böyüdün. Adi lavaş qalınlığına (1 - 2 mm) gələnədək böyüdün. 

Üzərinə içi yayın. Qida plyonkasının köməyilə rulet kimi bükün. Yağlanmış yumru siniyə qoyun, spiral kimi (öz ətrafında) bükün. 

Bütün lavaşları eyni qaydada hazırlayıb siniyə qoyun (spiralın davamı kimi, bir rulet bitincə o birini onun davamı kimi qoyun). 

Üzərinə əridilmiş kərə yağı gəzdirin.  1 yumurtanın sarısını çalın, börəyin üzərinə çəkin. 

180 dərəcə qızdırılmış sobada üstü qızaranadək bişirin.

                                                                    NUŞ OLSUN!


cesur kiz | 3 dekabr 2015 16:51 | Status: Şərhçi | Şərh: 115
dadli gorunuur qanad wink
dılay | 29 noyabr 2015 13:17 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 183
Mende edirem eladIRrrrrrrr
Zulya | 30 iyul 2014 19:35 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 640
Tewekkurlerr
N....N92 | 16 iyul 2014 11:59 | Status: Professional user | Şərh: 4 351
lezzetli gorsenir
nuray2007 | 23 fevral 2014 20:06 | Status: Şərhçi | Şərh: 420
ellerinize sagliq
leylinka | 22 dekabr 2013 19:53 | Status: Qonaq | Şərh: 0
bax bunu yeyerem
wassat
nuray333 | 5 dekabr 2013 21:28 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Dadli gorunur
Nigar | 28 noyabr 2013 11:54 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 063
dadli gorunur cox gozel
Girl | 27 noyabr 2013 21:00 | Status: Professional user | Şərh: 8 206
təşəkkürlər dadlı gorunur
SEVDA | 27 noyabr 2013 15:57 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
qeweng görsenir...twk
Kenan :) | 26 noyabr 2013 23:18 | Status: Şərhçi | Şərh: 347
beh beh ne yeyerdim olsaydi
iPhone | 26 noyabr 2013 22:43 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Umumiyyetle men boryi cox xowlayiram Amma en dadli turkler biwirir ,Turkiyeye gedende mutleq yeyyirem
Gülçin | 26 noyabr 2013 20:16 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 780
bu carsaf boreyi deyil, turklerin meshur kol boreyidir. men bunu cox tez tez bisirirem, lezzetli olur.
ALSU AZERI | 26 noyabr 2013 09:02 | Status: VİP user | Şərh: 511
BOREKLERI COX SEVIREM AMMA BU ETLEDI YEYE BILMEREM..CUNKI ET YEMIREM.
TSK
M.Aliyeva | 26 noyabr 2013 02:05 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 970
BOREYIN HER CURESINI SEVIREM MUTLEQ BIWIRECEM, cok mersi.
xfe | 25 noyabr 2013 22:25 | Status: Şərhçi | Şərh: 409
mende basqa saytda oxumusam
Lumia | 25 noyabr 2013 22:01 | Status: Professional user | Şərh: 5 378
Milli.az saytina aiddir bu resept orda oxumusam,tesekkur edirem.
Lady SADA | 25 noyabr 2013 20:33 | Status: Şərhçi | Şərh: 110
mama biwirmir eee
myself | 25 noyabr 2013 20:30 | Status: Qonaq | Şərh: 0
cox lezzetli gorsenir tesekkurler
Leyla. | 25 noyabr 2013 19:40 | Status: Professional user | Şərh: 2 597
Ellerine sagliq atdim secilmiwdere.
gulya20 | 25 noyabr 2013 18:31 | Status: Professional user | Şərh: 4 677
Dadli gorunur.
HUSNIYYA | 25 noyabr 2013 17:36 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 191
ellerinize sagliq...
Gulya2676 | 25 noyabr 2013 16:47 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 586
Chox dadli gorunur.Ellerinize saqliq.

Chox dadli gorunur.Ellerinize saqliq.

Chox dadli gorunur.Ellerinize saqliq.
seva85 | 25 noyabr 2013 16:43 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 045
tesekkurler maraqli reseptdir
Nazlı_Kız | 25 noyabr 2013 16:05 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 473
ELLERINIZE SALIQ RESEPT UCUN COX TEWEKKURLER BACI GORNUWU SUPER GORUNUR
shela | 25 noyabr 2013 15:45 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 910
Sitat: Royamsan
TEWEKKURLER RESEPT UCUN COOOX DADLI GORSENIR ELERINIZE SAQLIQ
Aytekin82 | 25 noyabr 2013 15:41 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 587
Maraqlıdı, mən tamam başqa cür hazırlıyıram
Röyamsan. | 25 noyabr 2013 15:31 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 102
TEWEKKURLER RESEPT UCUN COOOX DADLI GORSENIR ELERINIZE SAQLIQ
sadəcə MƏN | 25 noyabr 2013 15:22 | Status: Brilliant user | Şərh: 4 771
Bunu mən edirəm spiral formasında yerləşdirirəm amma o bişəndə şəkildəki kimi aralı yox,bitişik olur,elə bir bir lavaşın içinə qoymusan içliyi..Üstü yaxşı qızarır və xırt-xırt,içi isə çox yumuşaq və dadlı olur...Təşəkkürlər!
Aynur_Mezahirli | 25 noyabr 2013 15:02 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Gornusu turklerin su boreyine oxsayir mamam tez-tez bisirir, icine etde qoyulur kesmikde olar. xeber ucun tesekkurler!