Mətbəximiz / Quru yeməklər

PARÇA DÖŞƏMƏ PLOV

Bayram | 21-02-2011, 08:00
11 703 82

PARÇA DÖŞƏMƏ PLOV

Tərkibi

1-porsiya üçün nəzərdə tutulub

Qoyun əti–221 q, düyü–150 q, əridilmiş yağ–50 q, kişmiş–30 q, ərik qurusu –25 q, şabalıd–50 q, zəfəran–1 q, zirə–0,1 q, baş soğan–20 q, darçın–0,1 q, istiot– 0,1 q, duz


HAZIRLANMA QAYDASI


1. Düyünü təmizləyin, və ilıq suyun altında tez-tez süzə-süzə yaxşıca yuyun. Bu proses zəruridir, çünki su düyüdəkı nişastanı yuyub aparır və bu da düyünün bişdikdən sonra diri qalması və yapışmaması üçün vacibdir.

 

 

 

 

2. Düyünü ləyənə qoyub, üstünə örtəcək qədər ilıq su tökün. Suya 1 xörək qaşığı duz atın. Kənara qoyun.

3. Digər ərzaqları hazırlayın. Tavada 2 xörək qaşığı yağ qızdırın. Təmizlənmiş şabalıdı yağa əlavə edib təxminən 3 dəqiqə ərzində qızardın. Üstünə ərik, qavalı və xurmanı əlavə edin və 3 dəqiqə də qızardın. Kişmişi də buraya əlavə edib 1 dəqiqə qızardın. Tavanı kənara çəkin.

 

 

 


4. Xüsusi plov qazanına 10 stəkan su və 2 xörək qaşığı duz qoyun (məndə belə qazan olmadığından mən adi altı-yapışmayan - non-stick qazandan istifadə edirəm). Qaynadın. Düyünü süzün və bu suya əlavə edin. Təxminən 7-10 dəqiqə ərzində arada-bir qarışdıraraq bişirin. Düyünün dadına baxın -hazır düyü bir qədər yarımbişmiş qalmalıdır, yumuşaq olmamalıdır. Düyünü süzün və kənara qoyun.5. Qazanda 1 xörək qaşığı kərə yağı əridin. Qoyun ətini qazanın dibinə bir lay düzün. Üstünə bir az duz və istiot səpin. Qoyun ətinin üstünə bir lay halqavari doğradığınız soğanı düzün. Qazanın qapağını örtmədən, təxminən 5 dəqiqə ərzində orta odda bişirin. Bu müddət ərzində Qoyun əti və soğanın dadı bir birinə qarışacaq, və ikisi də bir qədər yumuşalacaq

 

 

 


6. Soğan layının üstünə düyünün yarısını tökün. Hazırladığınız quru meyvələri düyünün üstündən bir lay düzün. Qalan düyünü meyvələrin üstünə töküb, plova konusvari şəkil verin. Plovun üstünə 1-2 xörək qaşığı kərə yağə tökün.

7. Qazanın üstünü əvvəlcə çay dəsmalı ilə örtün, onun üstündən isə qapağını qoyun.

 

 

 


8. Plovu vam odda təxminən 30 dəqiqə ərzində bişirin. Sonra qapağını açıb düyünün üstünə zəfəran-şirəsi tökün.

 

 

 


9. Yenidən qapağı örtərək, plovu 30 dəqiqə də vam odda bişirin. Bişmiş plov dənə-dənə olmalıdır, toyuğun altı qızarmalı, soğan isə əriməlidir.

 

 

 


10. İri qaba düyü, üstündən isə quru meyvə və toyuq ətini düzüb plovu süfrəyə verin.

Qoyun əti bütöv tikə şəklində qovurulur və sümükdən ayrılır. Yağda qızardılmış soğan, təmizlənmiş şabalıd, zirə və bulyon əlavə edilib hazır vəziyyətə gətirilir. Ayrıca bişirilmiş düyü boşqaba təpəcik şəklində tökülür, üstünə qoyun əti, şabalıd və qazmaq qoyulur. Yağ tökülüb darçın səpilir.

 

 

 


NUŞ OLSUN


dılay | 29 fevral 2016 23:30 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 182
ela........
Elcin sangu........ | 18 oktyabr 2015 00:40 | Status: VİP user | Şərh: 631
indi olsaydi yeyerdim nammm
esma inci | 3 may 2015 21:57 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 096
bnuda sevrem en cox sah plov sorada anmn ozne mexsus asidi
Sevda_88 | 28 oktyabr 2014 19:49 | Status: Şərhçi | Şərh: 371
sevirem doseme plovu, twk
HESENIM | 8 aprel 2014 19:28 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 262
OLSA YEYERDIM
nuray2007 | 22 fevral 2014 18:31 | Status: Şərhçi | Şərh: 420
olurem plov ucun
Nigar | 3 dekabr 2013 16:54 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 063
Awi cox sevirem anam gozel biwirir nenemde
ay gunes | 19 oktyabr 2013 02:22 | Status: VİP user | Şərh: 915
anam hazirliya bilir coox dadlidi.twk
Qanad | 20 iyun 2013 00:25 | Status: Yazar | Şərh: 4 357
Sabah bisireceyem.
Sehri. | 13 iyun 2013 18:51 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Elə indi aş yemişəm.Təşəkkürlər.
Thinker bell | 3 iyun 2013 13:06 | Status: Şərhçi | Şərh: 150
Olsaydı yeyərdik.Təşəkkürlər...
Leyla. | 26 may 2013 07:54 | Status: Professional user | Şərh: 2 597
cox gozeldi ellerinize sagliq.
Hande 18 | 21 may 2013 17:04 | Status: Professional user | Şərh: 3 302
beh beh cox dadli yemekdi
Akademik | 15 may 2013 00:08 | Status: Professional user | Şərh: 4 580
plovu sevməyən yoxdur məncə
Gozel Melek | 25 mart 2013 18:33 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 531
wk..resepte gore
askimm | 14 mart 2013 19:40 | Status: VİP user | Şərh: 721
beh-beh eladiyeee n9
Billurə | 14 mart 2013 19:37 | Status: Professional user | Şərh: 4 892
twk..resepte gore) lap agzimin suyu axdi))
Əfşan | 11 mart 2013 09:53 | Status: Professional user | Şərh: 1 714
beh beh cox dadli yemekdi
SEVA00 | 5 mart 2013 12:45 | Status: VİP user | Şərh: 1 013
tesekkurler mende bele edirem
Gozel Melek | 5 mart 2013 12:43 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 531
eladi xowum gelir
Meqa | 29 yanvar 2013 20:18 | Status: Professional user | Şərh: 2 077
bilirdim
ALEV | 15 noyabr 2012 16:40 | Status: Şərhçi | Şərh: 325
beh beh
elnare terlan | 8 noyabr 2012 09:59 | Status: VİP user | Şərh: 1 407
beh beh
ay ulduz | 25 oktyabr 2012 17:28 | Status: VİP user | Şərh: 295
tesekurler acdim ey
rufet ehmed | 24 oktyabr 2012 22:26 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 391
men asi cox sevirem tesegurler
leylawka | 7 oktyabr 2012 15:29 | Status: Professional user | Şərh: 1 866
AY DAA EN SEVDIYIM YEMEKLERDENDIR smile
sevinc keder | 7 oktyabr 2012 13:01 | Status: Professional user | Şərh: 3 818
plovda sevdiyim yemeklerin siyahisindadi tewekkurler
rufet ehmed | 4 oktyabr 2012 13:50 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 391
tesegurler
cucem. | 30 sentyabr 2012 21:00 | Status: Professional user | Şərh: 4 415
DADLIDIR YEMIWEM
azeri_oglu | 10 avqust 2012 14:21 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 243
tskler :n35: