Konservləşdirilmiş məhsullar / Məsləhətlər

Dondurucuda Badımcan Saxlama Üsulu- Şəkilli İzahat

Banu. | 2-09-2017, 19:00
1 345 13

Dondurucuda Badımcan Saxlama Üsulu Şəkilli İzahat!
AzadQadin.az sizə bu çox faydalı üsulu təqdim edir.
Badımcanları soyub doğrayın. Mən acısı, yumu olmuyan badımcan istifadə edirəm. Amma acı badımcan istifadə edəcəksinizsə, dilimləri bolca duzlayın. Ən az yarım saat gözlədib yuyun və bir dəsmalın arasında qurudun. Günəşdə də qurudula bilər. Daha sonra dilimləri tost maşınına(toster) sıra ilə düzün. Üzərinə fırçayla zeytunyağı sürüb yandırmadan qızardın. Mən tək üzlərini yağladım. Qızartdığınız dilimləri geniş bir nimçəyə düzün. Soyuduqdan sonra soyuducu paketlərinə yerləşdirin. Mən bir az acıı yaşıl bibər də qızardıb aralarına qoydum.

Qışlıq badımcanları necə istifadə edəcəyik?

Qışda badımcanları çıxarıb bir az gözlədin. Qıyməlı içlik hazırlayın. Bir az kartof və badımcanların yarısını nimçəyə düzün. üzərinə qiyməli içlik tökün. Ən son yenə badımcanları düzün. Axırda isə pomidor sousu töküb sobada bişirin.


Dondurucuda Badımcan Saxlama Üsulu- Şəkilli İzahat

Real Madrid CF | 8 fevral 2016 20:14 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Baglamalardan,turwulardan nede murebbelerden indiye qeder bizim evde hazirlanmayib herden birden hazirin aliriq.
Yagis_Negmesi | 25 noyabr 2015 23:32 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 614
badimcani yox men lobyani edirem dadli olur
ESMERRi | 18 noyabr 2015 22:09 | Status: Brilliant user | Şərh: 5 378
Sitat: Girl
Bilirem bu üsulu. Tekce badımcanı deyil, başqa erzaqlarıda bu formada soyuducuda saxlamaq olar ki, xarab olmasınlar. Lobyanı filan... Bizde bele edirik. Xarab olmur.
dılay | 28 oktyabr 2015 16:17 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 183
Sitat: kristal
Men lobya visne alça gilas qoymywam
Ay_Sun | 28 avqust 2015 10:14 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 408
Mende bele edirem.Qisda cox dadli olur.
Cicim İncim | 19 avqust 2015 18:52 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 456
Maraqlıdır, təşəkkürlər
Sirli dunyam | 19 avqust 2015 12:26 | Status: Qonaq | Şərh: 0
[right][/right][center][/center][left][/left]
Nilay | 18 avqust 2015 15:58 | Status: Qonaq | Şərh: 0
badimcani yayda zulmle yeyirem o ki qaldi qisda ..amma qizlar bu meyveleri nece saxliyirsizki ?men ozum prob ucun kecen defe eerik ,gilas ,birde saftali qoydum ..1 hefte saxladim nece qoymusdum elede qalmisdi ..cixardim qoydum donu acildi eleil renglerini deyisdiler atdim zibbiliye ..menede deyinde nece saxliyirsiz meyveni?
SEVDA | 18 avqust 2015 09:55 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
Nurlu nikli bacı keçen il badımcanı nece saxlamaq haqda xeber hazırlamıwdı,xowuma gelmiwdi o cür.inwallah o cür etmek fikrim var.qıwda satılan badımcan,pomidorun dadı olmur.
kristal | 18 avqust 2015 03:17 | Status: VİP user | Şərh: 1 184
Men lobya visne alça gilas qoymywam
Narin-Ulker | 18 avqust 2015 02:30 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 748
Badimcan qişda olur amma lobya olmadiqindan mən lobya saxlayiram qişda ləzzətlə yeyirəm
Aytekin82 | 17 avqust 2015 16:25 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 587
İndi qışda da badımcan var, morozilniki bunca yüklemeye deymez.
Onnansa moruq, qarağat ve böyürtkeni dondurub saxlamaq məsləhətdir, qışda can dermanıdır
Girl | 17 avqust 2015 13:58 | Status: Professional user | Şərh: 8 206
Bilirem bu üsulu. Tekce badımcanı deyil, başqa erzaqlarıda bu formada soyuducuda saxlamaq olar ki, xarab olmasınlar. Lobyanı filan... Bizde bele edirik. Xarab olmur.