Mətbəximiz / Duru yeməklər

Bozartmanln hazırlanma qaydası

Banu. | 22-09-2015, 09:00
4 735 10
Bozartmanln hazırlanma qaydası

Ərzaqlar

500-700 q yağlı qoyun əti,
4 əd soğan,
5 əd pomidor,
3 x.q şüyüd və keşniş,
qara istiot (dən yaxud döyülmüş)
duz
Hazırlanması

Kiçik tikələrlə doğranmış qoyun ətinin üzərinə soyuq su tökülür və qoyulur qaynamağa, üzünə çıxan kəfi yığılır.
Təxminən 1.5 saat qaynamalıdır.
Sonra qoyun əti odun üzərindən götürülür, öz yağında (bulyondan yığılmış) yarımhalqa şəkilində doğranmış soğanla bir yerdə qovurulur
Xırda doğranmış pomidorlar və yaşıl bolqar bibəri əlavə edib, onların şirəsi çıxana qədər qovururuq. Sonra üzərinə süzülmüş bulyonuda tökürük, duz istiot vurub qoyuruq birazda qaynasın.
Süfrəyə verilərkən üzərinə xırda doğranmış göyərti səpilir.
 
Qeyd: Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.

Nuş olsun!


dılay | 14 mart 2016 00:09 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 183
Wekildekini beyenmedim..
Ay_Sun | 4 oktyabr 2015 12:54 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 408
Sitat: SEVDA
Təşəkkürlər reseptə göre...
guldeniz | 30 sentyabr 2015 17:34 | Status: Professional user | Şərh: 1 641
tewekurler
SEVDA | 23 sentyabr 2015 22:30 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
Təşəkkürlər reseptə göre...
Gülnar M A | 23 sentyabr 2015 11:15 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Mende bu qaydada hazırlayıram amma göyerti vurmuram yoldaşım xoşlamır ona göre
Nara88 | 22 sentyabr 2015 22:00 | Status: Professional user | Şərh: 4 253
bizde ancaq soganla bisirilir
Dəniz qızı | 22 sentyabr 2015 21:54 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 017
Əsl mənim yeməyimdi ha.
nurane55 | 22 sentyabr 2015 17:55 | Status: Professional user | Şərh: 1 849
Bizde bozartmaya goy vurulmur.Men de bu cur hazirlayiram,amma anam eti qaynadib kefini yigir,lazim gelse suzgecle suzur.Bisene yaxin sogani cirtib dograyir qazana elave edir.30-40deq sonra kenarda bir tavada yagi dag eliyib pomidor ve ya tomat vurur,sonra hemin qarisigi da ,kartofunu da vurur .Kartof bisenden sonra da olur bozartma. 0120
Əsmər1 | 22 sentyabr 2015 16:12 | Status: VİP user | Şərh: 1 584
Bunu bilirəm təşəkkürlər 0109
Nilay | 22 sentyabr 2015 10:51 | Status: Qonaq | Şərh: 0
yiye bilmerem twk