Mətbəximiz / Duru yeməklər

Qarabaşaq (qreçka) şorbası

Aytekin82 | 10-07-2015, 09:00
13 647 21

 

Bəzən menyuda  fərqlilik istəyəndə fantaziya köməyə gələ bilir.

Lap mənim bu şorbam kimi... wink

İndiyə kimi nə eşitmiş, nə də görmüşdüm.

Sınaqdan keçirdim, çox ləzzətli, cana faydalı bir şorba alındı.

Sizlər də bişirin, inanıram ki, heyifsilənməyəcəksiniz.

Lazım olan vəsaitlər:

4-5 nəfərlik ailə üçün

5-6 tikə toyuq əti

1 st. qarabaşaq

1 baş soğan

2 pomidor

2 bolqar bibəri

2 kartof

Yağ, duz, istiot

Hazırlanması:

Toyuq qaynadılır. Tavada xırda doğranmış soğan qızardılır, bura xırda doğranmış pomidor və bibər əlavə edilib, "öldürülür". Kartof da xırda doğranır və bütün vəsaitlər toyuq qaynayan qazana əlavə edilir. Duz, istiot əavə edilib hazır olanadək bişirilir.

Şorbamız hazırdır.

Nuş olsun!


Nilay | 8 sentyabr 2016 19:43 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Ne bisirsem yoldasim ve evdekiler hamisi beyenir .Bunuda ederem . Atam cox beyenir menim yemeklerimi arda edirem onun ucunde .
B.Fereh | 19 aprel 2016 15:19 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 6 975
OZUMUZCUN YOX,BALACA OGLUMCUN BIWIRIREM BELE SUP,PEH PEHNEN YEYIR:))
dılay | 14 mart 2016 00:14 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 183
İlk gefedir grecka supu görurem ...
Sirli dunyam | 19 avqust 2015 15:04 | Status: Qonaq | Şərh: 0
tesekkurler
Real Madrid CF | 19 iyul 2015 08:29 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Qarabasqadan daima istifade edirem cox faydalidir bunuda mamaya deyerem sinayar coxsagol canim 0109
SEVDA | 13 iyul 2015 19:25 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
İlk defe gördüm,prob ederem,twk.
Ag Gul | 11 iyul 2015 12:00 | Status: Professional user | Şərh: 4 333
Birinci defedir bilirem ki, qreçka şorbası olur :))
nurane55 | 11 iyul 2015 10:14 | Status: Professional user | Şərh: 1 849
Sitat: Gülçin-70

Can, Nunum, love sən bir dəfə də bişir, bu dəfə dadlı olacaq. wink Ancaq, türklər demiş, "pilavlıq" bulqurdan istifadə elə.

Mən elə bir bulqur taniyiram,buqdaya oxşayanı. Deməli bunun da növləri varıymış.Bəs siz dediyiniz necə olur,xala?Gərək yoldaşıma deyəm,bu dəfə "pilavlık"alsın(o da tanısa) görək bundan nə çıxır. 0120 0109
Nara88 | 11 iyul 2015 05:33 | Status: Professional user | Şərh: 4 253
bu yemeyi eltim demisdi mene,roddomda verirlermis))
Nergiz love | 11 iyul 2015 04:03 | Status: Professional user | Şərh: 7 871
Maraqli reseptdi ama men maqaza toyuqundan sup bisirmirem.arada aliram toyuqun qanadlarin onuda qizartiram ama.
BULUTUM | 10 iyul 2015 23:00 | Status: Professional user | Şərh: 7 387
Sitat: SEVA
Ayka xanim cox tesekkurler bu sorbaniz mene cox maraqli geldi prob edecem
Narin-Ulker | 10 iyul 2015 15:10 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 748
İlk gefedir grecka supu görurem hec vaxt yimemişəm hec fiktimde yoxdu
Meley... | 10 iyul 2015 15:04 | Status: VİP user | Şərh: 696
he mende hazirlayiram ama qizlarim yemir
gulnar 2 | 10 iyul 2015 14:51 | Status: Şərhçi | Şərh: 313
Teşwkkürler
NurRuslan | 10 iyul 2015 14:28 | Status: Şərhçi | Şərh: 376
Tewekkur edirem
SEVA | 10 iyul 2015 14:21 | Status: Professional user | Şərh: 5 150
Ayka xanim cox tesekkurler bu sorbaniz mene cox maraqli geldi prob edecem
Ay_Sun | 10 iyul 2015 13:36 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 408
Maraqli geldi prob edecem.Tesekkur bacim.
Gülçin | 10 iyul 2015 12:30 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 780
Sitat: nurane55
Bu çox dadlı şorbadır,Gülçin xala.Mən də həmişə bişirirəm qreçqa şorbası,evdəkilər də xoşlayır,özüm də.Amma mən keşniş də vururam.Bulqur şorbası 1-cə dəfə bişirmişəm,xoşum gəlmiyib,həm yeyəndən sonra başım firlanirdi. Odur,budur bişirmirəm.

Can, Nunum, love sən bir dəfə də bişir, bu dəfə dadlı olacaq. wink Ancaq, türklər demiş, "pilavlıq" bulqurdan istifadə elə.
gül həyat | 10 iyul 2015 12:27 | Status: VİP user | Şərh: 548
Heç vaxd bişirməmişəm.Dadlı olar,mütləq hazırlayacam.
Çox sağ ol canım,teşşəkürlər
nurane55 | 10 iyul 2015 12:06 | Status: Professional user | Şərh: 1 849
Sitat: Gülçin-70
Ayka, mən bu üsulla bir dəfə bulqur şorbası bişirmişəm, dadlı alınıb. Bunu da bir prob elərəm, görüm necə olacaq?!

Bu çox dadlı şorbadır,Gülçin xala.Mən də həmişə bişirirəm qreçqa şorbası,evdəkilər də xoşlayır,özüm də.Amma mən keşniş də vururam.Bulqur şorbası 1-cə dəfə bişirmişəm,xoşum gəlmiyib,həm yeyəndən sonra başım firlanirdi. 0114 wink Odur,budur bişirmirəm.
Gülçin | 10 iyul 2015 11:40 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 780
Ayka, mən bu üsulla bir dəfə bulqur şorbası bişirmişəm, dadlı alınıb. Bunu da bir prob elərəm, görüm necə olacaq?!