Mətbəximiz / Balıq yeməkləri

Marinada qoyulmuş qızılbalıq

Banu. | 12-09-2015, 09:00
2 193 4

 

 

 

 

 

Mərci sousu ilə marinada qoyulmuş qızılbalığın resepti

Dəniz məhsulları fransız mətbəxində əhəmiyyətli rol oynayır. Marinada qoyulmuş qızılbalıq həm sağlamlıq üçün yaxşıdır, həm də ecazkar dada malikdir.

İnqrediyentlər

100 q yaşıl mərci 3 tikə sümüklərdən təmizlənmiş təzə qızılbalıq 1 şalot soğanı kublara doğranılmış kökün yarısı 1 sarımsaq dişi 3 qara istiot dənəsi dəfnə yarpağı Sous: 1 ½ yemək qaşığı soya sousu 1 yemək qaşığı yağ bir çimdik doğranılmış zəncəfil bir çimdik vasabi tozu kublara doğranılmış şalot soğanı Marinad: ½ stəkan su ¼ stəkan limon şirəsi ½ stəkan yüngül soya sousu bir çimdik doğranılmış zəncəfil bir böyük çimdik vasabi tozu doğranılmış sarımsaq dişi

Hazırlanma

  • Marinadın inqrediyentlərini qarışdırın, əmələ gəlmiş qarışığı qızılbalığın üstünə tökün, sonra isə onu bir neçə saata soyuducuya qoyun.
  • Mərcini istiot dənələri, sarımsaq və dəfnə yarpağı ilə bişirin, sonda duzu qatın. Bişirilmiş mərci bərk qalmalıdır.
  • Kökü bir az suda qaynadın, qurudun və soyuq suya qoyub soyudun ki, bərk qalsın.
  • Mərcini, kökü, şalot soğanını və sousu qarışdırın. Bir müddət gözləyin ki, dadlar bir birinə qarışsın.
  • Qızılbalığı marinaddan çıxardın, qurudun, nazik dilimlərə doğrayın.
Süfrəyə verilmə: Dilimləri boşqaba düzün, üstünü mərci salatı ilə örtün.



ESMERRi | 10 aprel 2016 12:07 | Status: Brilliant user | Şərh: 5 378
Sitat: Ay_Sun
Sitat: SEVDA
Sade usulla qızardıram balığı...

mende
Ay_Sun | 4 oktyabr 2015 11:11 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 408
Sitat: SEVDA
Sade usulla qızardıram balığı...

mende
SEVDA | 13 sentyabr 2015 10:04 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
Sade usulla qızardıram balığı...
Nara88 | 12 sentyabr 2015 18:22 | Status: Professional user | Şərh: 4 253
merci biraz qeribe geldi mene)men baligi limon suyu duz ve istiotlayib marinad edirem,sonra arasina ceferi qayub atiram duxovkaya,lezzetli olur fellow