Mətbəximiz / Balıq yeməkləri

Tərəvəzlə doldurulmuş balıq qızartması

Alice | 6-12-2013, 09:00
5 863 29


Ərzaqlar

- 1-2 tutam nanə
- 1 ədəd kök
- 1 ədəd quru soğan
- 2 ədəd ( istədiyiniz növ balıq )
- 1 ədəd limon
- 1 ədəd kartof
- 2 diş sarımsaq

Sousu üçün

- 2 diş döyülmüş sarımsaq
- 1 çay/ qaşığı qara bibər
- 1 çay /qaşığı qırmızı pul bibər
- 1 çay/qaşığı qırmızı toz Bibər
- 2 çay/ qaşığı duz
- 1 çay/ stəkanı zeytunyağı.

Hazırlanması
Seçdiyiniz balıqların içini təmizləyin və yuyun. Bütün tərəvəzləri çox incə olacaq şəkildə doğrayın. Balıqların içini həmin tərəvəzlər ilə doldurdun. Ətotunu əlavə edin. Sous üçün lazımlı olan vəsaitləri  yaxşıca qarışdırın. Balıqları ip ilə bağlayın və qabın içinə qoyun. Fırça köməyi ilə hazırladığınız sousdan vurun. Sonra sobada balıqların hər iki üzüünü yaxşıca bişirin... Yaxşı bişdiyindən əmin olduqdan sonra servis edib nuş edə bilərsiniz.. Balıq qızartma yağının içinə qırmızı bibər səpsəniz bu balığa dəyişik bir ləzzət verər və ayrıca balığın rəngi çox gözəl və parlaq olar. 
İçindəki Vitaminlər

A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Kalori miqdarı.
Toplam kalori miqdarı: 2030 kcal

Balıq qızardarkən nələrə diqqət etməli


Balığı qızartma edəcəksinizsə,balığı təmizləyib yaxşıca yuyun. Kağız dəsmal ilə qurulayın. Balıq yaş olsa yumurta və unlaya bilməkdə çətinlik çəkərsiniz. Üstəlik qızartma əməliyyatınız çoooooox çətinləşəcək.. Balıq iyi gələn qablarınızı limon və ya limon duzu, həmçinin sirkəli su ilə sürtün və yuyun. Yaxud yuma suyunun içərisinə bolluca qəhvə dənələri atın bir az qalsın, sonra bol su ilə durulayın.

Nuş olsun!
Tərəvəzlə doldurulmuş balıq qızartması

Redaktə etdi: Leyla Məhərrəmova

ESMERRi | 10 aprel 2016 12:09 | Status: Brilliant user | Şərh: 5 378
Sitat: Sunay Elizade
resepte gore twk.
Sunay Elizade | 23 may 2015 23:55 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 156
resepte gore twk.
Dəniz qızı | 22 aprel 2015 14:44 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 017
Ətotu nədi qızlar,bilən yazsın xahiş edirəm.
FLOVERandGİRL | 6 iyul 2014 14:26 | Status: Professional user | Şərh: 3 251
Sitat: cuci
SUPPPPPPPEEEERRRR
SABINA | 2 iyul 2014 11:44 | Status: Professional user | Şərh: 7 410
SUPPPPPPPEEEERRRR
clevergirl | 10 aprel 2014 13:28 | Status: Qonaq | Şərh: 0
ela reseptdi tesekkurler
Nur | 4 mart 2014 13:16 | Status: Professional user | Şərh: 3 988
tesekkurler,baligi cox sevirem,cox sagol canim
((_YERAZKA_)) | 4 mart 2014 10:36 | Status: Şərhçi | Şərh: 134
bagigi cox xowluyuram,dadli olur,,ama temizliyinden xowum gelmir hemiwe mamam temizliyir,men piwirirem
Nigar | 24 yanvar 2014 16:59 | Status: Gümüş user | Şərh: 6 063
hmmm dadli olacaqe 100%
ramile79 | 10 dekabr 2013 15:17 | Status: VİP user | Şərh: 646
ELAAAA BISIRIN YEYEKDEE))))
M.Aliyeva | 9 dekabr 2013 19:41 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 970
baligi cox sevirem, amma temizlemeyi yooooooooox!
Sekine Hesen | 9 dekabr 2013 18:32 | Status: Gümüş user | Şərh: 3 112
tewekkur sevirem baligi belede edecem mutleq atdim secilmislere
Leyla. | 9 dekabr 2013 01:01 | Status: Professional user | Şərh: 2 597
Cox sevirem baliqi ellerine sagliq.
SEVDA | 8 dekabr 2013 23:54 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
resepte göre twk....
Nazlı_Kız | 8 dekabr 2013 16:57 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 473
Ellerinize saliq resept ucun tewekurler alece xanim
Röyamsan. | 8 dekabr 2013 16:34 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 102
Baligi Coox Sevirem Tewekkurler...Resept Ucun
gulya20 | 8 dekabr 2013 03:15 | Status: Professional user | Şərh: 4 677
Baligi o qederde xoslamasamda maraqli resept oldu.Tesekkurler
sadəcə MƏN | 7 dekabr 2013 00:01 | Status: Brilliant user | Şərh: 4 771
Gecənin bu vaxtı lap balıq istədim eee love
Aynur_Mezahirli | 6 dekabr 2013 21:59 | Status: Qonaq | Şərh: 0
Baliq yemeyi cox sevdiyimcun baliqi hercur yemeyide sevirem. Xeber ucun tesekkurler
yalniz arzu | 6 dekabr 2013 21:47 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 759
BALIQ HƏR FORMADA GÖZƏLDİ
Girl | 6 dekabr 2013 21:25 | Status: Professional user | Şərh: 8 206
tesekkurler dadli gorunur
NaraAzer | 6 dekabr 2013 19:23 | Status: Professional user | Şərh: 1 373
Tesekkurler alice baci cox gozel gorunur,InsaAllah ederem,her halda tixsiz baliq olsa lap ela olar
Lumia | 6 dekabr 2013 19:13 | Status: Professional user | Şərh: 5 378
Tesekkur edirem dadli yemeye benzeyir.
Nurus. | 6 dekabr 2013 17:04 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 982
Ellerine sagliq Nuruş.Biz duzunu desem baligi yalniz qizardib yeyirik.Bu yemekde maraqli geldi.Gerek bu defe bundanda edekde.Amma men baliqdan qorxuram.Başima gelen baliq meselesini bilirsende?
Ulviyye | 6 dekabr 2013 15:44 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 839
INDI OLSAYDI NE YEYERDIM OZDE ACMIWAM fellow ))TWKLER
Alice | 6 dekabr 2013 15:01 | Status: Professional user | Şərh: 5 020
Sitat: Aytekin82
Alice, əllərinə sağlıq qadası, amma biz belə eləmirik.
Təzə balığı axşamdan bir azca duzlayıb qoyuruq soyuducuya, səhər isə yuyub qurulayıb, içini ayrıca hazırladığımız içliklə doldurub qarnın tikirik.İçini çölünü "palçıq"turşu ilə yaxşıca turşulayırıq. İç üçün soğan yağda azacıq yumşaldilir, ora albuxara turşusu, qaysı, kişmiş və quru axta zoğal əlavə edirik.
Sonra duxovkada qıpqırmızı bişiririk. Yeyən deyir bir də yeyim))))

Çox sağolun...Qada-bəla görməyəsiz.. Əslində müxtəlif və çox resept çıxarmaq olar ortaya balıqla bağlı... Əgər siz bişirirsizsə niyə də bəyənməsinlər Aytəkin bacı... Düzü mən balığı bir bu formada birdə kababını sevirəm...Başqa formada yeyə bilmirəm... Diqqətiniz üçün mən təşəkkür edirəm..

Sitat: Gulya2676
Elerinize saqliq! Canim super meslehetlerin uchun teshekkurler!

Siz sağolun..Nə vaxtdı sizinlədə danışa bilmirəm..
gulcan | 6 dekabr 2013 13:51 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 932
Baligi icində ləvəni ilə bir də təkcə qizardands cox sevirəm... Təşəkkurlər canım
Aytekin82 | 6 dekabr 2013 12:13 | Status: Brilliant user | Şərh: 6 587
Alice, əllərinə sağlıq qadası, amma biz belə eləmirik.
Təzə balığı axşamdan bir azca duzlayıb qoyuruq soyuducuya, səhər isə yuyub qurulayıb, içini ayrıca hazırladığımız içliklə doldurub qarnın tikirik.İçini çölünü "palçıq"turşu ilə yaxşıca turşulayırıq. İç üçün soğan yağda azacıq yumşaldilir, ora albuxara turşusu, qaysı, kişmiş və quru axta zoğal əlavə edirik.
Sonra duxovkada qıpqırmızı bişiririk. Yeyən deyir bir də yeyim))))
Gulya2676 | 6 dekabr 2013 11:45 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 586
Elerinize saqliq! Canim super meslehetlerin uchun teshekkurler!
Mansi | 6 dekabr 2013 11:34 | Status: Şərhçi | Şərh: 344
baliq baliq kimi biser men onu qizardanda xoslayiram ve elbette sumuyu az olan baliq yoxsa sumuk temizlemekden ne yediyini unudursan