Mətbəximiz / Balıq yeməkləri
Ərzaqlar
Tərəvəzlə doldurulmuş balıq qızartması
Alice | 6-12-2013, 09:00
6 391 29
Ərzaqlar
- 1-2 tutam nanə
- 1 ədəd kök
- 1 ədəd quru soğan
- 2 ədəd ( istədiyiniz növ balıq )
- 1 ədəd limon
- 1 ədəd kartof
- 2 diş sarımsaq
- 1 ədəd kök
- 1 ədəd quru soğan
- 2 ədəd ( istədiyiniz növ balıq )
- 1 ədəd limon
- 1 ədəd kartof
- 2 diş sarımsaq
Sousu üçün
- 2 diş döyülmüş sarımsaq
- 1 çay/ qaşığı qara bibər
- 1 çay /qaşığı qırmızı pul bibər
- 1 çay/qaşığı qırmızı toz Bibər
- 2 çay/ qaşığı duz
- 1 çay/ stəkanı zeytunyağı.
- 1 çay/ qaşığı qara bibər
- 1 çay /qaşığı qırmızı pul bibər
- 1 çay/qaşığı qırmızı toz Bibər
- 2 çay/ qaşığı duz
- 1 çay/ stəkanı zeytunyağı.
Hazırlanması
Seçdiyiniz balıqların içini təmizləyin və yuyun. Bütün tərəvəzləri çox
incə olacaq şəkildə doğrayın. Balıqların içini həmin tərəvəzlər ilə
doldurdun. Ətotunu əlavə edin. Sous üçün lazımlı olan vəsaitləri yaxşıca qarışdırın. Balıqları ip ilə bağlayın və qabın içinə qoyun.
Fırça köməyi ilə hazırladığınız sousdan vurun. Sonra sobada balıqların hər iki üzüünü yaxşıca bişirin... Yaxşı bişdiyindən əmin olduqdan
sonra servis edib nuş edə bilərsiniz..
Balıq qızartma yağının içinə qırmızı bibər səpsəniz bu balığa dəyişik
bir ləzzət verər və ayrıca balığın rəngi çox gözəl və parlaq olar. İçindəki Vitaminlər
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori miqdarı.
Toplam kalori miqdarı: 2030 kcal
Balıq qızardarkən nələrə diqqət etməli
Balığı qızartma edəcəksinizsə,balığı təmizləyib yaxşıca yuyun. Kağız dəsmal ilə qurulayın. Balıq yaş olsa yumurta və unlaya bilməkdə çətinlik çəkərsiniz. Üstəlik qızartma əməliyyatınız çoooooox çətinləşəcək.. Balıq iyi gələn qablarınızı limon və ya limon duzu, həmçinin sirkəli su ilə sürtün və yuyun. Yaxud yuma suyunun içərisinə bolluca qəhvə dənələri atın bir az qalsın, sonra bol su ilə durulayın.
Nuş olsun!

Toplam kalori miqdarı: 2030 kcal
Balıq qızardarkən nələrə diqqət etməli
Balığı qızartma edəcəksinizsə,balığı təmizləyib yaxşıca yuyun. Kağız dəsmal ilə qurulayın. Balıq yaş olsa yumurta və unlaya bilməkdə çətinlik çəkərsiniz. Üstəlik qızartma əməliyyatınız çoooooox çətinləşəcək.. Balıq iyi gələn qablarınızı limon və ya limon duzu, həmçinin sirkəli su ilə sürtün və yuyun. Yaxud yuma suyunun içərisinə bolluca qəhvə dənələri atın bir az qalsın, sonra bol su ilə durulayın.
Nuş olsun!

Redaktə etdi: Leyla Məhərrəmova