Mətbəximiz / Şirniyyat

Şokoladlı gavalı mürəbbəsi

B.Fereh | 31-01-2017, 09:00
3 727 2

 
Tərkibi: 

500 q gavalı 
250 q şəkər tozu 
100 q qoz 
30 q kakao 
30 q kərə yağı 

Hazırlanması: 

Gavalıları yuuyub ortadan bölün, dənəsini çıxarıb ət maşınından keçirin. 
Qozu xırdalayın. 
Şəkər tozu ilə kakaonu qarışdırın. 
Gavalı püresinə kakao və şəkər tozu qarışığını əlavə edib bişirin. Daim qarışdırın. Lap sonda qozu və yağı əlavə edib bir qədər də bişirin. Hətta şokolad parçaları da qata bilərsiniz. 
Bankaya yığıb soyuq yerdə saxlayın. 

Nuş olsun!