Şirniyyat / Dünya mətbəxi

Orjimal “Kruassan” resepti

dılay | 14-04-2018, 09:00
239 0


 

Dünya mətbəxinin məşhur təamlarından biri də Fransız Kruvasanıdır.Siz də ev şəraitində bu şirniyyatı hazırlamaq istəyirsinizsə xəbərin ardına keçək.

ƏRZAQLAR:

1 kq.un
100 qr.maya
1,5 st.süd
250 qr. kərə yağı
1 paket vanilin
Bir az duz
2 yumurta
1 banka cem.(istəyə görə)


Hazırlanma qaydası:

Bişmiş süd isidilir,kərə yağının 1/3 hissəsi,maya,yumurta,duz,vanilin əlavə edilib qarışdırılır,ələnmiş un əlavə olunub xəmir yoğrulur. 1,5 saatlıq isti yerdə acımağa qoyulur.
 Acıdıqdan sonra xəmir iki bərabər hissəyə bölünüb,bir hissəsi yayılır,kərə yağının qalan hissəsi xəmirin üzərinə sürtülüb ikinci hissəsi də yayılıb birinci yağlanmış xəmirin üstə qoyulub bir neçə dəfə qatlanır.Sonra yenidən yayılıb üçkünc formada hissələr kəsilir.Əgər istəsəniz hər hissəyə cem çəkib rulet formada bükün istəsəzdə cemsiz.Soba 180  dərəcə isidilərək kruvasanlar qızarıncayadək bişirilir.
Fransızlar kruvasanı qəhvə ilə səhər yeməyındə süfrəyə verirlər.

 

 



info

İnformasiya

Qonaq qrupunda olan ziyarətçilər bu məqaləyə şərh yaza bilməzlər.