Mətbəximiz / Xəmir yeməkləri

"Uralma"tatar mətbəxindən.

ESMERRi | 27-02-2016, 09:00
13 958 7


Uralma- parda hazırlanmış ət ruletidir. Mantı kimi hazırlanır. Xəmir xörəkləri əsasən qış aylarında daha ləzzətli və faydalı olur.


Ərzaq:

 

- yumurta — 1 əd

- un — (aparana qədər)

- duz

- ət farşı — 1 kq

- soğan — 2 baş

- su — 200 ml

- kartof — 2-3 əd


Hazırlanması: 

 

1. Hazır farşın içinə xırda doğranmış soğan, ədviyyatlar, sürtgəcdən keçirilmiş kartof (kartofsuzda olar) və duz əlavə edirik.

2. Xəmir yoğurulur və mantı hazırlanır.

3. Yayılmış xəmirin içinə farşı bərabər şəkildə yayıb, rulet kimi bükürük


4. Ruletləri par qazanına yığırıq(əvvəlcədən yağlanmış).

5. Təqribən bir saat ərzində bişirilir.

6. Hazır Uralmalar porsiya tikələrə bölünür və süfrəyə verilərkən üzərinə yağ tökülür.

 

Nuş Olsun.




Ay_Sun | 1 mart 2016 12:45 | Status: Brilliant user | Şərh: 13 408
Hazirlamisam cox dadli olur.Tesekkurler bacim.
zezema | 27 fevral 2016 19:52 | Status: Qonaq | Şərh: 0
bele de tatarlarin hazirladigi bele sheyleri cox yemishem, iki il yashamisham oralarda. ele de dadli olmur.. belke de bishmish qiyme ile hazirlansa yaxshi olar
BULUTUM | 27 fevral 2016 19:43 | Status: Professional user | Şərh: 7 387
Tesekkurler..ne dadir bilmirem,gerek hazirlayam.
SEVDA | 27 fevral 2016 18:29 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 439
Mənlik deyil...
B.Fereh | 27 fevral 2016 11:15 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 6 975
Tewekkurler gozelim.
Hali | 27 fevral 2016 10:51 | Status: VİP user | Şərh: 484
Bu yemekden yemiwem dadlidi
dılay | 27 fevral 2016 09:13 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 183
Maraqli gorsenir sag ol canim