Mətbəximiz / Xəmir yeməkləri

Ev üsulu lahmacunun asan hazırlanması.

ESMERRi | 15-05-2019, 08:30
803 0



Könlünüzdən lahmacun keçir? Restorana gedib yeməyə imkanınız yoxdursa, özünüz evdə hazırlaya bilərsiniz. 

Tərkibindəkilər


Xəmiri

250 qram un

1 stəkan yarım su

1 çay qaşığı maya

1 çay qaşığı duz

İçliyi

200 qram qiymə

2 ədəd pomidor

1 ədəd böyük soğan

2 ədəd yaşıl bibər

Cəfəri

4 diş sarımsaq

1 çay qaşığı tamad

Hazırlanması

İçliyi hazırlamaq üçün soğan, sarımsaq, pomidor, cəfəri, bibəri çəkin sonra qiyməyə əlavə edib qarışdırın.

Lahmacun xəmiri üçün unu ələyərək bir qaba qoyun. Maya və duz əlavə edin. İlıq suyun içinə zeytun yağı tökün. Unun ortasını açaraq suyu bura tökün və yoğurun. Yumşaq bir xəmir əldə etdikdən sonra üzərini bağlayıb kənara qoyun. Daha sonra xəmiri unlanmış bir qaba qoyub tikələrə bölün. Hər tikənı oxlavla incə bir şəkildə açın. Açdığınız xəmirin içinə qiymədən eyni miqdarda nazik şəkildə qoyun. Sobanı azca yandırın. Tavanı isidib lahmacunu içinə qoyun. Lahmacunun altı və kənarları qızardıqdan sonra götürüb iki qatlayın. İsti halda süfrəyə təqdim edin.

Bu xəbərlər də maraqlıdır

Bu xəbərləri də oxumaq üçün yazıya tıklayın:    

Samirə 2-ci dəfə, görün kimə ərə gedir

Azərbaycanda bəy toyu günü gəlinin görüntüsünü paylaşdı - VİDEO

SOSİAL Bakirə çıxmadığı deyilən gəlindən şok sözlər: Ərim özünə baxıb həzz alırdı

SON DƏQİQƏ: "Minimum pensiyalar və əməkhaqqı 40 faiz, təqaüdlər orta hesabla 100 faiz artırılıb" - Nazir

Azərbaycanda DƏHŞƏTLİ OLAY: Ana 14 yaşlı qızını zorla ərə verib, nəvəsini...

DİQQƏT! Olacaqlardan hər kəs xəbərdar olsun

ƏN SON XƏBƏRLƏR BURADA!