Mətbəximiz / Xəmir yeməkləri

Ev üsulu lahmacunun asan hazırlanması.

ESMERRi | 16-06-2019, 08:30
268 0



Könlünüzdən lahmacun keçir? Restorana gedib yeməyə imkanınız yoxdursa, özünüz evdə hazırlaya bilərsiniz. 

Tərkibindəkilər


Xəmiri

250 qram un

1 stəkan yarım su

1 çay qaşığı maya

1 çay qaşığı duz

İçliyi

200 qram qiymə

2 ədəd pomidor

1 ədəd böyük soğan

2 ədəd yaşıl bibər

Cəfəri

4 diş sarımsaq

1 çay qaşığı tamad

Hazırlanması

İçliyi hazırlamaq üçün soğan, sarımsaq, pomidor, cəfəri, bibəri çəkin sonra qiyməyə əlavə edib qarışdırın.

Lahmacun xəmiri üçün unu ələyərək bir qaba qoyun. Maya və duz əlavə edin. İlıq suyun içinə zeytun yağı tökün. Unun ortasını açaraq suyu bura tökün və yoğurun. Yumşaq bir xəmir əldə etdikdən sonra üzərini bağlayıb kənara qoyun. Daha sonra xəmiri unlanmış bir qaba qoyub tikələrə bölün. Hər tikənı oxlavla incə bir şəkildə açın. Açdığınız xəmirin içinə qiymədən eyni miqdarda nazik şəkildə qoyun. Sobanı azca yandırın. Tavanı isidib lahmacunu içinə qoyun. Lahmacunun altı və kənarları qızardıqdan sonra götürüb iki qatlayın. İsti halda süfrəyə təqdim edin.

Bu xəbərlər də maraqlıdır

Bu xəbərləri MÜTLƏQ oxuyun:  

Ramzan Kadırovun ilginc həyat hekayəsi...Həyat yoldaşının heç yerdə görmədiyiniz fotoları


XƏBƏRDARLIQ: Pasport almaq istəyənlərin nəzərinə - Qaydalar

Hər gün işlətdiyiniz bu sözlər sizi enerjidən məhrum edir - Heç vaxt deməyin!

Məhərrəmin əxlaqsız qızı necə mömin xanım oldu? – ŞOK DETALLAR

Nazpərinin qardaşı qızının açıq-saçıq görüntüləri yayıldı - FOTOLAR

Cəmi 7 stəkan... damarların tər-tərmizdir - İnfarktdan sığorta

Arvadbaz kişilərin DƏHŞƏTLİ ƏMƏLLƏRİ: minlərlə qızla sevişən, bacısına vurulan və...