Mətbəximiz / Dünya mətbəxi
Pendir Toplari..(Fransa yeməyi)
Banu. | 16-05-2013, 08:00
49 467 72
Pendir topları. .(Fransa yeməyi)
Ərzaqlar:
500g düyü yumru
1 soğan
1 diş sarımsaq
700ml su
1 yemək qaşığı bulyon tozu (Ayrıca kök, soğan, sarmisaq və qarniturlu buket ilə bir ev istehsalı suyu hazırlaya bilərsiniz)
100gr. rəndələnilmiş holland pendiri
30g kərə yağı
2 xörək qaşığı zeytun yağı
duz və istiot
Pendirli toplar üçün:
Mozzarella 1 paket
Qızartma üçün yağ
Risotto Hazırlanması:
(Əvvəlki gün ya da heç olmasa bir neçə saat əvvəl hazırlanmalıdır)
Kərə yağı və zeytun yağı ilə tavada soğan və sarımsağı yumşalana qədər bişirin. Bu vaxt, ət bulyon tozu ilə su qaynadın. Düyü əlavə edin və şəffaf olana qədər orta atəşdə bişirin, ardından duz, istiotlar əlavə edin. Su buxarlaşdırdıqdan sonra, egər düyü yaxşı bişməyibsə yenidən ət suyu əlavə edərək bişirin ,bişəndən sonra Holland pendiri,bişmiş soöan və sarmısağı əlavə edin,yaxşıca qarışdırın. Bir qabda risotto yayılmış vəziyyətdə ,üzərini nəm dəsmal ilə örtün və ən az 1 saat soyuducuda soyudun..
Risottonun toplarının hazırlanma qaydası:
Kiçik küplər şəklində mozzarella pendirini doğrayın. Risottodan bir xörək qaşığı alın və ovuc içində yumrulayaraq bir top şəklini verin. Baş barmağınızla basaraq topa bir çuxur açın, mozzarelladan bir kub səklində doğranmış pendir əlavə edib top sekilinde bağlayın.Suxariyə batırın. Bol yagda kizardin.isti yemək kimi təqdim edilir...
Nuş olsun!
Ərzaqlar:
500g düyü yumru
1 soğan
1 diş sarımsaq
700ml su
1 yemək qaşığı bulyon tozu (Ayrıca kök, soğan, sarmisaq və qarniturlu buket ilə bir ev istehsalı suyu hazırlaya bilərsiniz)
100gr. rəndələnilmiş holland pendiri
30g kərə yağı
2 xörək qaşığı zeytun yağı
duz və istiot
Pendirli toplar üçün:
Mozzarella 1 paket
Qızartma üçün yağ
Risotto Hazırlanması:
(Əvvəlki gün ya da heç olmasa bir neçə saat əvvəl hazırlanmalıdır)
Kərə yağı və zeytun yağı ilə tavada soğan və sarımsağı yumşalana qədər bişirin. Bu vaxt, ət bulyon tozu ilə su qaynadın. Düyü əlavə edin və şəffaf olana qədər orta atəşdə bişirin, ardından duz, istiotlar əlavə edin. Su buxarlaşdırdıqdan sonra, egər düyü yaxşı bişməyibsə yenidən ət suyu əlavə edərək bişirin ,bişəndən sonra Holland pendiri,bişmiş soöan və sarmısağı əlavə edin,yaxşıca qarışdırın. Bir qabda risotto yayılmış vəziyyətdə ,üzərini nəm dəsmal ilə örtün və ən az 1 saat soyuducuda soyudun..
Risottonun toplarının hazırlanma qaydası:
Kiçik küplər şəklində mozzarella pendirini doğrayın. Risottodan bir xörək qaşığı alın və ovuc içində yumrulayaraq bir top şəklini verin. Baş barmağınızla basaraq topa bir çuxur açın, mozzarelladan bir kub səklində doğranmış pendir əlavə edib top sekilinde bağlayın.Suxariyə batırın. Bol yagda kizardin.isti yemək kimi təqdim edilir...
Nuş olsun!