Həyat tərzi / Məsləhətlər

Bu qidaları ikinci dəfə qızdırıb yeməyin, onlar sizi zəhərləyə bilər!

Banu. | 26-02-2020, 23:42
117 0
Bu qidaları ikinci dəfə qızdırıb yeməyin, onlar sizi zəhərləyə bilər!
Bəzi yeməklərin qalanlarını soyuducuya qoyub ertəsi gün yenidən qızdırırsınız? Yemək tullantılarını azaltmış ola bilərsiniz, ancaq bu sağlamlığınıza böyük təhlükəlidir! Çünki bəzi qidaları ikinci dəfə qızdırmaq həm qidanın keyfiyyətini azaldır, həm də bakteriyaların çoxalmasına səbəb olur.

Bişmiş və ya istehlak üçün hazırlanan yeməyin qalıqları uzun müddət otaq temperaturunda qalırsa, istehlak edilməməlidir. Soyuducuda saxlanılan yemək istehlak edilmək üçün kifayət qədər qızdırılmalıdır. Pişirildikdən sonra uzun müddət qorunub saxlanmalı olan yeməklər dondurucuya qoyulmalıdır.
"4İkinci dəfə qızdırıldıqda zəhərləyən qidalarBu qidaları ikinci dəfə istiləşdirməyin və yeməyin, onlar zəhərlənir!Bəzi qidalar var ki, onlar bişirildiyi üçün istehlak edilməlidir. Çünki ikinci dəfə qızdırılıb istehlak edildikdə zəhərlənmə ehtimalı çox yüksəkdir. Mütəxəssislərin fikrincə, ikinci dəfə qızdırıldıqda və yedikdə zəhərlənmə ehtimalı olan qidalar bunlardır:
İspanaq
toyuq
kartof
göbələk
yumurta
çugundur