Quru yeməklər

Cənubda ördəkdən hazırlanan döşəmə plov.

Sabahım. | 2-01-2014, 09:00
12 182 46



Lazım olan ərzaqlar
1kq düyü
1 yağlı ördək
3 nar
4 soğan
duz , istiot





Düyü 2 saat qabaq ilıq suda isladılır.Təmizlənmiş ördəyin əvvəlcə dərisi tamam soyulur , sonra bu dəri də , ördəyin özü də balaca tikələrə bölünür.Nar dənələnir balaca doğranmış soğanla qarışdırılır , hətta nar dənələrinin suyunu buraxması üçün əllə bərk sıxılır. Bu da duzlanıb , istiotlanır. Ördəyin əti hazırlanmış soğanla , nar dənələrilə qarışdırılır.
1,5 kq düyü tutan qazan götürülür.Əvvəlcə ördəyin dərisi, yağlı iç tərəfi olmaqla qazanın dibinə düzülür.Sonra bu dərinin üzərinə nar dənələri və soğanla qarışıq tikələnmiş ördək əti də yığılır və yavaşca isladılmış düyü əlavə edilir.Düyünün üzərinə çıxanadək su tökülür , azacıq duz əlavə edilir.Duz əlavə edərkən ətin də duzlu olduğunu nəzərə almaq lazımdır .Ağzı bağlanır, az xodda qazın üzərinə qoyulur.Qaynamağa başlayanda düyünün altındakı qarışığın dadı və narın qırmızı rəngi , ördəyin dərisinin yağı qaynayaraq düyüyə kecir.Suyu azalanda kəfkirlə altdakı ətə dəymədən düyü astaca götürülüb üstdən alta olmaqla cevrilir.Birazda belə qaynadıqdan sonra suyu tamam çəkiləndə artıq dəmə qoyulur.Dəmdə də 1,5 saat qalır..
Dəm aldıqdan sonra soyuq suda islanmış parçanın üstünə qoyulur ki, qazmağı yaxşı çıxsın.Böyük qab götürülür.Əvvəlcə qazanın üstündəki düyü yavaşca ora tökülür, sonra ət də ayrıca qaba yığılır.Sonda isə qazanın dibindəki qıpqırmızı qızarmıış dəri kəfkirlə yığılır.Süfrəyə veriləndə düyü ilə dəri qazmağı qarışdırılıb üstünə də ördək əti qoyulur.
Qeyd edim ki , bu cox yağlı ördəkdən hazırlandığı üçün əlavə yağa ehtiyac olmur.
Soyuq qışda süfrəniz daim isti yeməklərlə dolu olsun.

  1. dılay | 28 oktyabr 2015 09:28 | Status: Brilliant user | Şərh: 8 256
    Beh beh............................
  2. N....N92 | 20 iyul 2014 19:11 | Status: Professional user | Şərh: 4 367
    oo cox super
  3. Narin-Ulker | 15 iyul 2014 11:59 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 761
    narin yerine levengi qoyandadaha dadli olur
  4. Ay_Sun | 4 iyul 2014 14:58 | Status: Redaktor | Şərh: 13 457
    Bunu qaynanam edir cox dadli olur.ordekde vapse dadli alinir.Tesekkur
  5. SABINA | 4 aprel 2014 09:59 | Status: Professional user | Şərh: 7 426
    MEN BUNU BILDIRCINLE YEMISEM PIS DEYIL
  6. Gulshen. | 23 fevral 2014 10:28 | Status: Qonaq | Şərh: 0
    Dadli gorunur twkler
  7. melek92 | 14 yanvar 2014 13:42 | Status: Şərhçi | Şərh: 177
    ELLLAAA COX GOZELL...
  8. Ayanim | 5 yanvar 2014 17:01 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 924
    doweme plovu cox sevirem.
  9. Alice | 5 yanvar 2014 11:20 | Status: Professional user | Şərh: 5 026
    Sitat: SULTANIM
    caan,bu Sabahimin reseptidir.

    Dadının ləzzətindən deyəsən səhv görmüşəm..
    Sabahım xanım bağışlasın.. smile

    Sitat: ALLEGRETTO
    amma analar qızlarına plov bişirməyi də öyrətsələr lap əlaaa olardı..yoxsa hazıra nazır yeməyı hamı yeyər ))))

    Başqalarını bilmirəm amma sağ olsun anam, hər bir yeməyi elə öyrədim ki, illərlə bişirməsəm yenə yadımdan çıxmaz.. Qısası hazıra nazirlərdən deyiləm... Əsas yeməyi bişirməyə həvəs lazımdır... O da məndə... Danışanda konkret danışaq da hamını bir tutmayaq..
  10. NURLU | 5 yanvar 2014 11:04 | Status: Professional user | Şərh: 5 565
    Sitat: ALLEGRETTO
    amma plov bişirməyi bacaran xanımlar yoox dərəcəsində

    vallah plov bisirmeyi anamdan oyrenmemisem hec hevesimde olmayib baxmaqa amma indi erdeyem ele plov bisiriremki hami dehsete gelir yeni cox dadli olur.birdeki mecbur olanda her seyi edirsen
  11. gulcan | 5 yanvar 2014 00:49 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 933
    Sitat: Meryem_Duyqu

    Görüm ,hardan qaz tapıram.Bişirməsəm lap birtəhər olarameee:)))

    Can bacı,deyəsən resept xoşuna gəldi. Qaz tap hazırla. Bilmədiyin bir şey oosa buyur soruş..
  12. ferzane | 4 yanvar 2014 21:21 | Status: VİP user | Şərh: 1 043
    bizde bele etmirle
  13. Meryem_Duyqu | 4 yanvar 2014 13:40 | Status: Yazar | Şərh: 4 137
    Sitat: gulcan
    Qazı dograyırsan qoyursan qaynamaga. Tam bişirirsən. Sonra kənarda bolca sogan dogranılır,yarım halqa formasında(soganı ortadan bolub dograyırsan),Soganla yagda qovrulur. Biz şabalıdı oncədən hazırlayıb soyuducuda saxlayırıq,ama təzə şabalıdda olar. Şabalıdı təmizləyirsən. Sogan qovrulandan sonra şabalıd icinə tokülür,bir necə dəqiqə qovrulur,sonra üstünə qaz əti yıgılır. Vam xodda şabalıd tam yumuşalanacan bişirilir.. Duz istiot da yaddan cıxmır. İstəsən zövqə görə 5-10ədəd zirinc də əlavə edə bilərsən, biraz dadını turşməzə edir. Yanında da bir qazan aş süzürsən. Bəh bəh bəh... Nuş elə

    Görüm ,hardan qaz tapıram.Bişirməsəm lap birtəhər olarameee:)))
  14. gulcan | 4 yanvar 2014 11:41 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 933
    Sitat: canım aşkım

    zehmet olmasa yazdigin qaz eti reseptini nece edirsen yazardin

    Başüstə
    Qazı dograyırsan qoyursan qaynamaga. Tam bişirirsən. Sonra kənarda bolca sogan dogranılır,yarım halqa formasında(soganı ortadan bolub dograyırsan),Soganla yagda qovrulur. Biz şabalıdı oncədən hazırlayıb soyuducuda saxlayırıq,ama təzə şabalıdda olar. Şabalıdı təmizləyirsən. Sogan qovrulandan sonra şabalıd icinə tokülür,bir necə dəqiqə qovrulur,sonra üstünə qaz əti yıgılır. Vam xodda şabalıd tam yumuşalanacan bişirilir.. Duz istiot da yaddan cıxmır. İstəsən zövqə görə 5-10ədəd zirinc də əlavə edə bilərsən, biraz dadını turşməzə edir. Yanında da bir qazan aş süzürsən. Bəh bəh bəh... Nuş elə
  15. Miss_Xerceng | 4 yanvar 2014 00:48 | Status: Şərhçi | Şərh: 314
    ördek eti menlik deyil:(
  16. ŞokaLaTovA PeÇeNyA. | 3 yanvar 2014 14:01 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 063
    Yememisen ordek etini ne bilirsen lezzetini ))) resept ucun tesekkurler
  17. Lumia | 3 yanvar 2014 12:24 | Status: Professional user | Şərh: 5 393
    Plovun her novunu sevirem,tesekkurler.
  18. Ulviyye | 3 yanvar 2014 03:21 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 842
    gece gece lap istedimeee))ellirinize saliq bizde bele edirik dadina soz yoxdu superr

    gece gece lap istedimeee))ellirinize saliq bizde bele edirik dadina soz yoxdu superr
  19. canım aşkım | 3 yanvar 2014 02:01 | Status: Şərhçi | Şərh: 246
    Sitat: gulcan
    Dayımın yoldaşı rayondan ördək göndəribmənə.. Ama bayrama bişirmədik.. Qaz bişirdik bayrama. Bəh bəh.. Bol soganla,şabalıdla. Yanında da plov... Qaz ördəyi cox sevirəm. Toyuqdan qat qat ləzzətlidirlər.. Mən də cənubluyam,Biləsuvardan. Ona görə də uşaqlıqdan,qaz,ördək,hinduşka ətini cox yemişəm.. Ama elə adamlar var ki hec qaz,ördəyin dadını da bilmir..

    zehmet olmasa yazdigin qaz eti reseptini nece edirsen yazardin
  20. M.Aliyeva | 2 yanvar 2014 23:31 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 973
    ORDEYI SEVMIRE HEC QAZI DA ,IY GELIR.
  21. su peerisi | 2 yanvar 2014 22:42 | Status: Gümüş user | Şərh: 956
    Qaz,ordek eti xoslamiram.
  22. Leyla. | 2 yanvar 2014 22:35 | Status: Professional user | Şərh: 2 601
    Dadli gorunur tewekkur.
  23. Sabahım. | 2 yanvar 2014 21:06 | Status: Professional user | Şərh: 3 363
    Sitat: ALLEGRETTO
    yani qızlarında gələcəyi var nə vaxtsa onlarında plovunun dadına baxmaq istəyən olar

    İNANMIRAM HANSISA QIZ PLOV BİŞİRMƏYİ BİLMƏSİN...
  24. yalniz arzu | 2 yanvar 2014 19:29 | Status: Gümüş user | Şərh: 1 761
    SUPER BİR RESEPT.BELƏ PLOVU KİM İSTƏMƏZ Kİ.ƏLLƏRİNİZƏ SAGLIG.
  25. Girl | 2 yanvar 2014 18:38 | Status: Professional user | Şərh: 8 212
    ördək ətini xoşlamıram təşəkkür
  26. SEVDA | 2 yanvar 2014 17:36 | Status: Nəzarətçi | Şərh: 17 518
    ördek yox,qaz etini xowlayıram....resepte göre twk...
  27. ALLEGRETTO | 2 yanvar 2014 17:34 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 228
    Maraqldır plovçün ölən xanım qızlar çooxdur ..amma plov bişirməyi bacaran xanımlar yoox dərəcəsində smile ..Allah mamaların canın sağ eləsin ..plov bişirən əlləri var olsun)) məsləhət vermək böyüklük kimi çıxmasın ..amma analar qızlarına plov bişirməyi də öyrətsələr lap əlaaa olardı..yoxsa hazıra nazır yeməyı hamı yeyər )))) ..yani qızlarında gələcəyi var nə vaxtsa onlarında plovunun dadına baxmaq istəyən olar wink
  28. Nərmin.bayram | 2 yanvar 2014 17:30 | Status: Gümüş user | Şərh: 2 313
    MƏNDƏ CƏNUBLUYAM HƏMİDƏ LERİKDƏN BİZDƏ BİŞİRMİŞDİY HƏYƏRİMİZİN ÖRDƏYLƏRİNNƏN BƏH BƏH BƏHHH...YEMƏDƏ YANINDA YAT AMMAKİ BİZ LƏVƏNGİSİZ HEÇ BİR BAYRAMI KEÇİRMƏDİYİMİZƏ GÖRƏ ÖRDƏYİDƏ LƏVƏNGİ ELƏDİK ÇOOOX DADLIDI KİM İSDƏYİR QONAQ OLA BİLƏR ÇÜNKİ HƏLƏ ÖRDƏYİMİZ ÇOOOOXDUR

    Sitat: gulcan
    Dayımın yoldaşı rayondan ördək göndəribmənə.. Ama bayrama bişirmədik.. Qaz bişirdik bayrama. Bəh bəh.. Bol soganla,şabalıdla. Yanında da plov... Qaz ördəyi cox sevirəm. Toyuqdan qat qat ləzzətlidirlər.. Mən də cənubluyam,Biləsuvardan. Ona görə də uşaqlıqdan,qaz,ördək,hinduşka ətini cox yemişəm.. Ama elə adamlar var ki hec qaz,ördəyin dadını da bilmir..

    AY BAJI HAKLISAN CƏNUBDA ÇOOX BOLDUR BU EV QUŞDARINNAN HAMISI ÇOOOX DADLIDIR
  29. SULTANIM | 2 yanvar 2014 17:24 | Status: Ekspert | Şərh: 4 750
    Sitat: alice.
    Bəh bəh bəh...Plovu çoooooooooox sevirəm mənim üçün fərq etmir tərkibində nələr var... Bir-iki plovu çıxmaq şərtiylə... Bu plovda əla görünür...
    Təşəkkürlər Sultanım bacı...

    caan,bu Sabahimin reseptidir.
  30. Ayan92 | 2 yanvar 2014 16:50 | Status: Professional user | Şərh: 3 062
    Sitat: Sabahım.
    Sitat: sheh
    deyir yeməmisən qaz ətini -nə biləsən ləzzzətini.Amma mən bilirəmŞ,çünki Masillidan yaxin rəfiqəm var olarda dəfələrlə yemişəm, olar düyünü bir az yumşaq bişirirlər bakılılardan-bizlərdə gərək dən dən olsun.Amma hər hansı aş olursa olsun çox xoşuma gəlir.çox sağ ol, Sabahim, sən cənubdansan, bacı? hansı zonadan?

    ŞEH BACI DÜZ DEYİRSƏN YUMŞAQ BİŞİRİRK.HƏM DƏ TƏK EV ÖRDƏYİNDƏN DEYİL ÇÖL ÖRDƏYİNDƏN QAZINDAN QAŞQALDAQDAN GƏRƏFDƏN DƏ BİŞİRİRİK.BƏ-BƏH..BƏHH.
    ŞEH BAÇI CƏNUBLUYAM..ÖZÜDƏ İKİTƏRƏFLİ..LƏNKƏRAN QIZIYAM MASALLI GƏLİNİYƏM.MASALLININ ÖZÜNƏ GƏLİN GETMİŞƏM AMMA BAKIDA OLURUQ.

    Nə yaxşı.Mən də Lənkəranda yaşayıram.Bizim tərəflərin yeməklərinə söz ola bilməz.
info

İnformasiya

Qonaq qrupunda olan ziyarətçilər bu məqaləyə şərh yaza bilməzlər.